Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skriva se u kupaoni

Vapaj Ukrajinke (25) iz Harkiva: ''Mama mi ne vjeruje da nas napadaju Rusi. Ispiru mozak ljudima, a oni im vjeruju''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetpetogodišnja Ukrajinka koja se skriva u Harkivu ističe da se ne spominju ubijanja civila na tom području, a njezina majka ne vjeruje da ih napada ruska vojska.

U Harkivu se 25-godišnja Oleksandra sa svoja četiri psa skriva u kupaoni od početka granatiranja.

''Kad sam čula prve eksplozije, istrčala sam iz kuće po svoje pse. Ljudi su paničarili, bila sam uplašena'', priznaje Oleksandra iz Harkiva koja se često čuje sa svojom majkom koja živi u Moskvi.

No, u tim razgovorima, pa čak i nakon slanja videa iz svog bombardiranog rodnog grada - Oleksandra ne može uvjeriti svoju majku u opasnost u kojoj se trenutno nalazi. ''Nisam htjela plašiti svoje roditelje, ali sam im počela izravno govoriti da civili i djeca umiru'', rekla je.

''Iako brinu za mene, još uvijek kažu kako se to vjerojatno događa slučajno i da ruska vojska nikada neće ciljati na civile, već da Ukrajinci ubijaju vlastiti narod'', istaknula je Oleksandra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UŽAS NA CESTI Stravična snimka napada ruske vojske na oca i sina koji su spašavali svoje pse: "Tata, molim te, nemoj umrijeti..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne žele se boriti Rusi masovno bježe iz zemlje, neki imali neugodne situacije na aerodromu: ''Srećom, izbrisao sam sve razgovore o mom protivljenju ratu...''

Dodaje da njezina majka samo ponavlja ono što čuje na ruskoj televiziji. ''Ispiru mozak ljudima, a oni im vjeruju'', rekla je Oleksandra za BBC.

Uobičajeno je da Ukrajinci imaju obitelj preko granice u Rusiji. Za neke, kao što je Oleksandra, njihovi ruski rođaci imaju suprotstavljeno razumijevanje sukoba.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite

>>OVDJE.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene