Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na društvenim mrežama objavljena je stravična snimka napada ruske vojske na ukrajinske civile u Ivankivu u Kijevskoj regiji - oca i sina od 25. veljače ove godine.


Na društvenim mrežama objavljena je stravična snimka napada ruske vojske na ukrajinske civile - oca i sina 25. veljače u Ivankivu, Kijevska regija.

Nakon što je uspio evakuirati suprugu i kći, Oleh Bulavenko i njegov sin vratili su se kući spasiti svoja tri psa.

Dok su se vozili automobilom, vidjeli su kako gore kuće. Ugledali su tada ruski konvoj. Sin je ocu povikao da zakoči i zaustavi auto. U jednom trenutku ruska vojska je ispalila hice.

"Izađi vani i lezi", čulo se na videosnimci s mladićeva mobitela.

Moguće je zatim razaznati cvilež pasa u metežu koji je nastao, da bi u jednom trenutku sin počeo dozivati oca, koji jse srušio na zemlju.

"Lezi dolje, drži se tata", vikao mu je sin. Prema navodima svjedoka, hice su ispalili ruski vojnici.

"Molim te, tata, nemoj umrijeti", plakao je sin, dok je otac jedva uspio izustiti kako mu je stopalo razneseno. 

Ponovno su se oko njih začuli hici.

Pogođeni strahotama rata - 4 Kako se obični Ukrajinci bore s ruskom invazijom? "Imam 81 godinu i spreman sam uzeti pušku i riješiti gadove koji ovdje dolaze"

Slika nije dostupna VIDEO Zapovjednik ruske postrojbe napustio grad s granatama visoko u zraku, Ukrajinci ga ispratili povicima: ''Sramota!''

Oleh Bulavenko ubrzo je preminuo od posljedica teških ozljeda. 

Ubijena su i njihova dva psa. Jedan je preživio. Čuvao je preminuloga Oleha, koji je ležao na cesti.

U uznemirujućoj snimci na Twitteru Radija Slobodna Europa, na kraju stoji kako službena Moskva tvrdi da ne napada civile. U to vrijeme na cesti na kojoj se dogodio napad, nije bilo ukrajinske vojske.

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju