Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme poharalo grad

Jezivi prizori u Napulju: Zbog jakih kiša urušio se dio groblja, poispadali mrtvački sanduci

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Zbog jakih kiša urušilo se dio napuljskog groblja. Neki mrtvački sanduci su porušeni, a dio njih je zbog nevremena i otvoren.

Jake kiše koje su početkom tjedna pogodile jug Italije u ponedjeljak su prouzrokovale urušavanje jednog dijela napuljskog groblja Poggioreale. Talijanski mediji objavili su fotografije na kojima se vidi da su neki mrtvački sanduci porušeni, a dio njih je i otvoren.

Ovo nije prvi put ove godine da se ovako nešto dogodilo. U siječnju se 300 grobnih niša srušilo zbog, sumnja se, naglog pražnjenja vodonosnika zbog radova na liniji podzemne željeznice koja prolazi u blizini groblja, piše talijanski medij Il post.

Vincenzo Santagada, državni tajnik za zdravlje i zelene površine, stigao je na mjesto urušavanja i rekao da se radi o "pravoj tragediji" te dodao da "scena urušavanja identična onoj prošle zime".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mnogo nerazjašnjenih detalja Pad s litice, četverostruka ubojstva i uzimanje žabljeg otrova zbog mamurluka: Od početka rata mnogi utjecajni Rusi umrli pod sumnjivim okolnostima

Pročitajte i ovo Razbijeni dijelovi automobila Nastradalo pola parkinga FOTO Žuta minuta! Pomahnitala žena u Zagrebu kidala brisače, čupala retrovizore, lupala po automobilima...

Sanacija štete nakon događaja u siječnju počela je tek prije nekoliko tjedana, a 30. rujna došlo je do ponovnog urušavanja koje naizgled nema veze s onim u siječnju, da bi u ponedjeljak zbog nevremena došlo do još jednog urušavanja.

Groblje je, nakon što je mjesecima bilo zatvoreno, otvoreno 12. rujna. Sada je ponovo zatvoreno zbog novih urušavanja i potrebne sanacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene