Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadmašena očekivanja

UN: Donatori obećali 9,9 milijardi dolara za Haiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon kazao je da su donatori ‘daleko nadmašili očekivanja’ i obećali 9,9 milijardi dolara u iduće od tri godine za obnovu i izgradnju potresom razorenog Haitija.

Haićanska vlada je uz pomoć oko 200 stručnjaka izradila plan koji za idućih 18 mjeseci predviđa ulaganje 3,8 milijardi dolara u obnovu. Ban je kazao da 9,9 milijardi dolara uključuje i obećanje 5,3 milijardi od vlada i međunarodnih partnera za prvih 24 mjeseca obnove, mnogo više od zahtjeva Haitija.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se obratio javnosti: "Pritisak raste, znamo da nemamo nikakve šanse" Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan

>> Milijuni dolara za pomoć Haitiju

Ban je na konferenciji za novinare održanoj na kraju jednodnevne donatorske konferencije u srijedu, rekao da je međunarodna zajednica ‘pokazala iznimnu solidarnost s haićanskim narodom’, kako bi mu pomogla da se oporavi od potresa 12. siječnja. Potres je razorio administrativno i trgovinsko središte glavnog grada Port-au-Princea, pri čemu je poginulo oko 220.000 ljudi, a oko 1,3 milijuna je ostalo bez krova nad glavom. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene