Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najstariji student na svijetu

Pravo, turizam, arheologija... Ima 91 godinu i 15 diploma! Najavio da prestaje studirati i otkrio čime će se baviti

Screenshot YouTube
Screenshot YouTube Foto: Screenshot/YouTube
Nakon što je stekao svoju 15. diplomu umirovljeni talijanski liječnik Leonardo Altobelli je najavio kako više neće studirati.

Leonardo Altobelli, 91-godišnji umirovljeni talijanski liječnik kaže da je sada konačno zadovoljan i da će prestati studirati nakon što u utorak stekne svoju petnaestu sveučilišnu diplomu.

"Sada ću prestati studirati", kazao je u ponedjeljak lokalnim medijima, dan prije nego što će steći diplomu kriminologa na novome odjelu za istraživačke znanosti na Sveučilištu Foggia.

Pročitajte i ovo Premijer Plenković na svečanom otvorenju preuređenog lukobrana u Sućurju Nevjerojatno FOTO Plenković je pompozno otvorio pristanište vrijedno 5 milijuna eura koje je malo jača oluja sada razvalila

Altobelli je do sedamdesete godine života bio liječnik obiteljske medicine, ali i gradonačelnik rodnoga grada, Troie, blizu Foggie.

Pravo, turizam, arheologija...

Među njegovih ostalih 14 sveučilišnih diploma su: diploma pravnog fakulteta, političkih znanosti, talijanske književnosti, filozofije, pedagogije (dvaput), agrarnih znanosti, prehrambenih znanosti i tehnologije, turizma, povijesti, biotehnologije, arheologije i posljednji je magisterij iz kriminologije.

Pročitajte i ovo Sudar vlakova u Bangladešu - 12 Užasna nesreća VIDEO Teretni vlak udario u putnički, poginulo najmanje 15 ljudi: "Ne znamo koliko ih je još zarobljeno u olupini"

U njegovu sveučilišnom životopisu je sedam diploma, među kojima ona iz socijalne medicine, sportske medicine, zdravstvenog prava i podučavanja opće medicine.

"Najstariji sam student na svijetu, no nakon ove diplome kanim prestati studirati", rekao je Altobelli ansi.

Pročitajte i ovo Lavrov i Raisi U Teheranu Rusija i Iran snaže veze u ozračju "povjerenja"

Pročitajte i ovo Pucnjava u Bruxellesu Napad u Bruxellesu Pariški sud odobrio optužnicu protiv dviju osoba za ubojstvo švedskih navijača

"Ali sada ću se posvetiti pisanju. Mladima poručujem da vole ono što rade. Da prigrle svoj posao i da ga rade s osmijehom i smireno. Oduvijek sam osjećao strast prema stjecanju novih znanja i stoga sebe nazivam 'studentom svijeta'."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene