Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Egipatskog ultrakonzervativnog parlamentarnog zastupnika Alija Wanissa, sud u Egiptu osudio je na 18 mjeseci zatvora jer je uhvaćen in flagranti dok je činio 'nećudoredna djela' s jednom mladom studenticom.


Događaj s početka lipnja potaknuo je kritike, komentare i ironične primjedbe na egipatskim društvenim mrežama glede "dvostrukih mjerila" predstavnika islamističkih pokreta.

Vezani članci Eksplozija autobusa u Kairu (Foto: AFP) Eksplozija turističkog busa u blizini piramida u Kairu: Dvije osobe poginule, 12 ranjenih Slika nije dostupna U eksploziji u Kairu najmanje 25 mrtvih

Zastupnika je policija uhvatila u automobilu u koji se sakrio s 22-godišnjom studenticom na auto cesti između Kaira i Aleksandrije. Kada je uhvaćen digao je viku govoreći da uživa zastupnički imunitet i odbijao pristati na uhićenje.

U istrazi je Wallis rekao da je djevojka njegova nećakinja i da joj je davao umjetno disanje jer je izgubila svijest. Djevojka je pak istražiteljima rekla da je zastupnikova zaručnica. Istragom je utvrđeno da djevojka nije ni u kakvom srodstvu s islamističkim zastupnikom. Studentica je osuđena na šest mjeseci zatvora. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.