Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JAČANJE OBRANE

Ukrajina strahuje od novog napada: Pripremaju se za moguću rusku ofenzivu na Kijev preko Bjelorusije

Rat u Ukrajini
Rat u Ukrajini Foto: Afp
Ukrajinska vojska priprema se za mogući novi napad ruske kopnene vojske iz Bjelorusije na Kijev.

Zbog mogućeg napada ruske kopnene vojske preko Bjelorusije, već su pripremljeni ili pojačani obrambeni položaji na sjeveru Ukrajine, rekao je u utorak Oleksij Pavljuk, general-pukovnik odgovoran za obranu Kijeva.

"Kako bi se spriječilo brzo napredovanje ruskih tenkova, postavljena su šira minska polja na svim područjima po kojima se mogu kretati tenkovi", rekao je.

Pročitajte i ovo Gripa: Ilustracija - 1 GRIPA U PUNOM ZAMAHU Raste broj zaraženih, dosad preminulo četvero ljudi - epidemiolozi otkrivaju kad bi mogao biti vrhunac zaraze

Pročitajte i ovo Benkovački sajam - 2 Tradicija i užitak VIDEO Zadnji Benkovački sajam u kunama: Pogledajte kako se trgovalo u dvije valute

Na samom početku ruske invazije u veljači prošle godine, ukrajinske snage odbile su napredovanje ruskih postrojbi iz Bjelorusije prema Kijevu. Ruska kolona tenkova i oklopnih transportera duga više kilometara razbijena je u gustim šumama sjeverno od Kijeva i prisiljena na povlačenje.

Ukrajinsko vodstvo boji se novog napada ruske vojske, koja već nekoliko tjedana raspoređuje snažnije postrojbe u Bjelorusiji duž granice s Ukrajinom. Vojni stručnjaci još ih ne smatraju dovoljno snažnima za napad, ali već jačaju ukrajinske snage koje se preusmjerava s drugih sektora bojišnice.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene