Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li snositi posljedice?

Dvije žene i djevojčica poginule u Kijevu u zračnom napadu, sklonište je bilo zaključano. Vlada prekorila gradonačelnika Klička

Vitalij Kličko
Vitalij Kličko Foto: Afp
Ukrajinska vlada je u utorak prekorila kijevskog gradonačelnika Vitalija Klička nakon kritika upućenih gradskim dužnosnicima zbog stanja skloništa i nakon smrti troje ljudi koji nisu mogli ući u sklonište te su tijekom ruskog zračnog napada ostali na ulici.

Vlada je rekla da je otpustila čelnike dvaju okruga pod kijevskom vojnom upravom i dva zamjenika.

Nije jasno hoće li i bivši boksač Kličko snositi daljnje posljedice.

Pročitajte i ovo Andrzej Duda Ozbiljni problemi Poljski predsjednik zabrinut zbog novog razvoja događaja: "To su sve negativni signali za nas"

Njegova politička budućnost postala je neizvjesnija nakon što je predsjednik Volodimir Zelenski kritizirao gradske dužnosnike zbog incidenta 1. lipnja, u kojem su dvije žene i djevojčica poginule u zračnom napadu nakon što su trčale prema skloništu koje je bilo zaključano.

Pročitajte i ovo Aleksandar Lukašenko Nisu opsjednuti, ali... Bizarni poklon za bjeloruskog predsjednika: "Jeste li vi to ponijeli bombu?"

Pročitajte i ovo Viktor Orban Komentirao i Prigožina "To je u glavama Rusa!" Orban u rijetkom intervjuu progovorio o Putinu i zašto misli da će zbog jedne stvari Rusija pobijediti

Zelenski je nakon incidenta naredio reviziju svih skloništa i najavio smjene u rukovodstvu. Revizija je otkrila da je samo 15 posto od 4655 skloništa u Kijevu zadovoljavajuće, a samo 44 posto je pristupačno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene