Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo vodstvo

Ukrajina ponudila Rusiji ulogu u planu plinovoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo ukrajinsko vodstvo u petak je objavilo poziv Rusiji da se priključi Europskoj uniji u planu unapređenja ukrajinske mreže plinovoda koji ruski plin preko Ukrajine prenosi u Europu.

Objava premijera Mikole Azarova zapravo je okrenula sporazum od ožujka 2009. koji je tadašnja premijerka Julija Timošenko potpisala i razljutila Rusiju, a kojim se okrenula Europskoj uniji za obnovu plinovoda. 'Tu deklaraciju, potpisanu lani u ožujku u Bruxellesu, ukrajinska strana nije provela, a Europska komisija nije poduzela realne korake da se ona provede', rekao je Azarov novinarima.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Curenje plina u Sjevernom toku Planiran udar na još jedan tok Njemačka razotkrila šokantnu istinu: "Imamo dokaze o tome tko je raznio Sjeverni tok"

'Sada predviđamo trojni pristup modernizaciji: sudjelovanje Rusije, Europske komisije i ukrajinske strane', dodao je. Pitanje tko će biti ukrajinski partner u modernizaciji njene mreže plinovoda politički je veoma osjetljivo jer se petina europskih potrošača oslanja na ruski plin koji putuje ukrajinskim plinovodom, sustavom dugim 13.500 km. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene