Šume u zaleđu Kvarnera pune su ilegalnih migranata koji devastiraju ono što im se nađe na putu. Javili su nam se ogorčeni lovci iz zaleđa Opatije i pokazali kako izgleda njihov uništeni objekt.

Galerija Migranti Nadzorna kamera snimila migrante +0 Migranti, ilustracija

Nakon što su na nju naišli migranti, lovačka kućica u potpunosti je devastirana. "Kad sam otvorio, normalno da me uhvatila panika. Ne znaš što da radiš, ne znaš gdje su, jesu li unutra", rekao je lovac Milan Sudar.

I to nije prvi put. Putujući do Slovenije demolirali su ju već tri puta.

"Žene i djecu nismo nikad vidjeli. Većinom prolaze muški", rekao je Sudar.

Jednu grupu na istom je predjelu snimila lovačka kamera prije tjedan dana.

"Mi se nalazimo tri kilometra od slovenske granice pa smo im prijelazna ruta. Njih ima, nedavno su ih čak 70-ak ulovili", rekao je Ivan Mihaljek, član Mjesnog odbora Mune.

Podaci Policijske uprave primorsko-goranske kažu da je u prvih pet mjeseci ove godine zabilježeno oko 10 posto manje osoba zatečenih u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić.

Migranti u Lampedusi Stotine migranata brodovima stigle na talijanski otok u samo jednom danu: Rim traži od zemalja EU-a da prime dio ljudi

Migranti u Grčkoj Grčka zatvara granice za migrante koji dolaze preko Turske: ''Ovo je važan korak u borbi protiv ilegalnih migracija''

Što se pak tiče krijumčarenja, tu brojevi rastu. U prvih pet mjeseci ove godine evidentirano je 59 takvih kaznenih djela, za koja su prijavljena 54 počinitelja, dok je 2019. godine bilo 26 takvih kaznenih djela, za koja je prijavljeno 27 počinitelja.

"Ne usudim se sam ići u šumu jer se bojim. Jednostavno ne znaš koga ćeš sresti i s kim imaš posla", rekao je Željko iz Žejana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju