Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pisao i Vladi

Milanović s najvišim vojnim zapovjednicima: "Hitno nam treba vojna oprema i ubojna sredstva"

Zoran Milanović s najvišim zapovjednicima
Zoran Milanović s najvišim zapovjednicima Foto: Press/Ured predsjednika RH
Predsjednik države i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) Zoran Milanović održao je u četvrtak redoviti godišnji sastanak s najvišim zapovjednicima i čelnicima ustrojbenih jedinica OSRH-a na kojem je potvrđena nužnost hitne nabave vojne opreme i sredstava.

Na sastanku održanom u Uredu predsjednika Republike vojni zapovjednici izvijestili su Milanovića o stanju u Oružanim snagama RH na kraju godine, kao i o potrebama Oružanih snaga RH koje treba osigurati kako bi vojska mogla uredno izvršavati svoju Ustavom propisanu zadaću, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

U tom kontekstu potvrđena je nužnost hitne nabavke vojne opreme i ubojnih sredstava jer, kako se navodi, stanje u pojedinim segmentima dovodi u pitanje obrambenu sposobnost Oružanih snaga RH.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH izvijestio je vojne zapovjednike kako je zatražio od Vlade RH i očekuje hitno postupanje i donošenje potrebnih odluka u cilju opremanje vojske i nabave nužno potrebnih sredstava. Isto tako, zahvalio je vojnim zapovjednicima, ali i svim pripadnicima Oružanih snaga RH, na predanom služenju i izvršavanju obveza koje se stavljaju pred njih.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "PRORUSKI STAVOVI" Milanović opet zvijezda ruskih medija: Masovno citirali njegove najnovije izjave

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na vojnom učilištu Milanović napao premijera: "Manirom sociopata Plenković je to gurnuo Saboru s najgorom izjavom"

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Siniša Jurković, direktor Glavnog stožera OS RH general bojnik Ivica Olujić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffaneli, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec, zamjenik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ brigadni general Blaž Beretin i zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadir Ivan Miloš.

Uz Predsjednika Republike Hrvatske bili su predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika Republike Hrvatske kontraadmiral Predrag Stipanović.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene