Australski policajac s paketima koji su poslani stranim konzulatima (Foto: AFP)
Australski policajac s paketima koji su poslani stranim konzulatima (Foto: AFP) Foto: Afp

Australska policija priopćila je u četvrtak kako je uhitila muškarca osumnjičenog da je poslao 38 sumnjivih paketa na adrese 14 veleposlanstava i konzulata diljem Australije, među kojima i na adresu hrvatskog diplomatskog predstavništva.


Osumnjičeni, kojemu je 48 godina, pakete je poslao na niz adresa, uključujući i američke te britanske misije u Melbourneu. Reuters navodi da mu prema australskim zakonima prijeti i do deset godina zatvora.

Vezani članci Emotivni putnici iz Australije sletjeli na Novi Zeland - 3 Suze zbog otvaranja granice nakon godinu dana blokade: "Nisam očekivala da ću biti toliko emotivna" Zmije (Foto: Screenshot/YouTube) Na trijemu ih dočekale zaigrane zmije, ali oni baš nisu bili raspoloženi za igranje

Poznato je da je hrvatski konzulat u Melbourneu jedno od diplomatskih predstavništava u Australiji koja su u srijedu primila sumnjive pakete. Pošiljku su primili redovnom poštom, a u njemu su bila još tri manja paketića.

Osoblje konzulata pozvalo je vatrogasce i saveznu policiju koja je preuzela pakete, no nije bilo potrebe da se konzulat evakuira.

Australska federalna policija u srijedu je objavila da istražuje sumnjive pakete poslane nizu veleposlanstava i konzulata u Canberri i Melbourneu, ali nije službeno objavila o kojima je riječ.

Pojedini mediji prenijeli su da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme. (Hina)