Australska policija istražuje sumnjive pakete poslane u srijedu nizu veleposlanstava i konzulata, među kojima je i hrvatsko predstavništvo, a koji prema raspoloživim informacijama nisu nanijeli štetu, prenose australski mediji i svjetske agencije.

Galerija


Mediji prenose da su paketi poslani na adrese 14 diplomatskih predstavništava u Melbourneu i Canberri.

Vezani članci Martin Hutchinson (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Triciklom prešao 34 tisuće kilometara i sada je u Hrvatskoj: Engleski vatrogasac upozorava na veliki problem pred kojim (i mi) zatvaramo oči Ivica Maštruko (Foto: Zeljko Mrsic/Marin Tironi/Dusko Jaramaz/PIXSELL) Poznati diplomat o provokacijama iz susjedstva: "Prema Italiji i Mađarskoj smo tolerantni, a na Sloveniju i Srbiju reagiramo preburno"

Mediji prenose da neki sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.

Nema informacija o mogućim motivima i neka od pogođenih predstavništava koje je britanska agencija Reuters obišla bila su otvorena.

"Pakete ispituju nadležne službe, kao i okolnosti slučaja", navela je australska savezna policija u kratkom priopćenju.

Predstavnici američkog, novozelandskog i britanskog konzulata u Melbourneu potvrdili su primitak sumnjivih paketa. 

Hrvatski konzulat u Melbourneu potvrdio da su primili sumnjivi paket

I hrvatski konzulat u Melbourneu među diplomatskim je predstavništvima koja su potvrdila da su u srijedu primila sumnjivi paket, prenosi CNN. Svoju je pošiljku konzulat primio redovnom poštom, a u njemu su bila još tri manja paketića, kazao je hrvatski generalni konzul Joseph Petric.

Svi djelatnici hrvatskog konzulata u Melbourneu koji su bili u doticaju sa sumnjivom pošiljkom su dobro, priopćilo je u srijedu hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

"Pakete ispituju nadležne službe, kao i okolnosti slučaja", navela je australska savezna policija u kratkom priopćenju.

CNN je prenio da su među pogođenim predstavništvima uz hrvatski i britanski, američki, novozelandski i švicarski konzulat. (Hina)