Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nastavnici u Velikoj Britaniji zabranjuju učenicima da u školi imaju najboljeg prijatelja, jer ako jedno dijete ponovi razred, najbolji prijatelj, smatraju neki pedagozi, će patiti.


Umjesto toga, učenike u osnovnim školama potiču da se druže s više svojih vršnjaka, piše The Sun. Psihologinja u obrazovanju Gaynor Sbuttoni kaže kako se ova praksa primjenjuje u školama u Kingstonu, jugozapadnom Londonu i Surreyu.

Vezani članci Školske klupe, ilustracija HZJZ objavio nove upute za škole: Objasnili su kada učenici moraju nositi maske Slika nije dostupna Netočno je da cijepljena djeca imaju 500 posto više bolesti od necijepljene djece

'Primijetila sam da učitelji govore djeci da ne bi trebali imati najboljeg prijatelja i da bi se svi trebali igrati zajedno. Nastavnici to rade da zaštite djecu od patnje koju bi uzrokovao rastanak s najboljim prijateljem. No, prirodno je da neka djeca žele imati najboljeg prijatelja. Ukoliko i dođe do toga da se moraju razdvojiti, moraju osjetiti i bol, moraju naučiti kako se nositi s tim', rekla je Subottoni.

>> Roditelji se žale: Ovaj video nije edukativan već pornografski

Hobi Russell, predsjednik Nacionalnog udruženja direktora škola, potvrdio je da 'zabrana' najboljih prijatelja već postoji u nekim školama. 'Ne mislim da je takvo nešto rasprostranjeno, ali je činjenica da postoji', rekao je Rusell.

'Djeca stvari shvaćaju veoma ozbiljno i ako im kažete da ne mogu imati najboljeg prijatelja to im može štetiti. Moraju naučiti kako funkcioniraju odnosi', rekao je Chris McGovern, glasnogovornik Kampanje za realno obrazovanje koja želi da roditelji imaju pravo na više odluka kada je u pitanju obrazovanje njihove djece.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju