Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

‘To izgleda bizarno, položaj nije misionarski, žena je na muškarcu’, zgraža se jedna britanska zastupnica nad videom koji se učenicima prikazuje na nastavi spolnog obrazovanja.


Video koji se prikazuje devetogodišnjim učenicima na nastavi spolnog obrazovanja producirao je BBC, a od nedavno ga kritizira zastupnica u parlamentu, Andrea Leadsom.

Vezani članci Ilustracija Važan dan: Učenici četvrtih razreda osnovne škole na važnom testu, pravila su kao i na državnoj maturi Ilustracija Desetogodišnjak došao u školu s 3000 eura te počeo dijeliti novac: Napravio je to iz samo jednog razloga

Ovaj je video snimljen kako bi obrazovao djecu staru između devet i 11 godina o odrastanju, ciklusu života, osjećajima, obiteljskom životu i prijateljstvu.

Radi se o videu koji je sastavljen od nekoliko elemenata. Na njemu se vide, između ostalog i dva animirana lika koja vode ljubav, a pokraj njih su grafička objašnjenja. Video uključuje i fotografije golog muškarca i žene, koji bi trebali pokazati različitosti spolova, informacije o masturbaciji i grafički dijagram genitalija.

>> Preporod od Jovanovića očekuje veću angažiranost za obrazovanje

Konzervativna parlamentarka Leadsom kazala je kako je ovaj materijal eksplicitan te da narušava dječju nevinost, piše Daily Mail. Ona kaže da su joj se protekle godine javljali zabrinuti roditelji koji su film karakterizirali kao pornografiju.

‘Roditelji smatraju da ih nitko ne konzultira. Mojem je sinu ta snimka prikazana prije četiri godine. Rekli su mi da je to snimio BBC i da se zove 'Živjeti i odrastati', i očekujete, ako je od BBC-a, da će biti u redu. Bila sam šokirana kada sam ga vidjela. Može se vidjeti erekcija i penetracija, i to je potpuno zaprepašćujuće’, rekla je Leadson.

Drugi prizor, koji je uzbunio roditelje je prikaz animiranih likova dok vode ljubav. ‘To izgleda bizarno, položaj nije misionarski, žena je na muškarcu i čuje se dječji glas kako govori: ‘Oh, čini se da se oni zabavljaju’, zastupnica se pita zašto je u crtiću prikazano da dijete gleda par.

Ministar obrazovanja Nick Gibb obećao je da će razmotriti prikazivanje videa.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju