Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRVI DETALJI ISTRAGE

Nožem u crkvi više puta izbo britanskog zastupnika, policija ubojstvo nazvala terorističkim činom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska policija nazvala je ubojstvo konzervativnog zastupnika Davida Amessa, koji je izboden nožem u petak, "terorističkim činom", što je ponovno pokrenulo pitanja o sigurnosti izabranih dužnosnika u Velikoj Britaniji.

David Amess (69), član Konzervativne stranke Borisa Johnsona i gorljivi Brexiter, više je puta izboden nešto poslije podneva u metodističkoj crkvi u Leigh-on-Seau, oko 37 milja istočno od Londona gdje je primao svoje birače.

Odmah nakon napada na licu mjesta je uhićen 25-godišnjak zbog sumnje u ubojstvo.

Nekoliko britanskih medija izvijestilo je da je riječ o britanskom državljaninu somalijskog podrijetla.

"Prvi elementi istrage otkrili su potencijalnu motivaciju povezanu s islamističkim ekstremizmom", navodi se u priopćenju gradske policije objavljenom u noći s petka na subotu, nekoliko sati nakon što je istraga povjerena Odjelu za borbu protiv terorizma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna napad na otoku Preminuo britanski političar izboden u crkvi: "Počivaj u miru. Nedostajat ćeš nam"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEMA VARANJA Jeziv posjet Kući strave: Dječak nije vjerovao da je nož lažan, zaposlenik ga posjekao

Amess je na mjestu podlegao ozljedama unatoč brzoj intervenciji spasilačkih službi i pronađen je nož, rekla je policija Essexa, koja ne traži druge osumnjičene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene