Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUMNJA NA TERORIZAM

Aniteroristi preuzeli istragu ubojstva zastupnika izbodenog u crkvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga o ubojstvu britanskog zastupnika Davida Amessa, smrtno izbodenog u petak tijekom susreta s biračima u njegovoj izbornoj jedinici na jugoistoku Engleske, povjerena je antiterorističkoj službi, objavila je policija u petak navečer.

"Istraga je u ranoj fazi i vode je djelatnici antiterorističke uprave", izjavio je šef lokalne policije Ben-Julian Harrington na konferenciji za novinare.

"Dvadesetpetogodišnji muškarac osumnjičen za ubojstvo ubrzo je uhićen po dolasku policije na mjesto napada", objavila je policija i dodala da je pronađen i nož, prenosi BBC.

"Istražitelji će utvrditi je li riječ o terorističkom napadu", dodao je šef lokalne policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna napad na otoku Preminuo britanski političar izboden u crkvi: "Počivaj u miru. Nedostajat ćeš nam"

David Amess, konzervativni zastupnik (69), izboden je nožem oko podneva kada je napadač ušetao u crkvu dok je Amess bio na susretu s biračima u crkvi u mjestu Leigh-on-Sea, šezdesetak kilometar istočno od Londona.

Unatoč naporima hitne službe Amess je umro na mjestu napada.

To ubojstvo je izazvalo ogorčenje u Velikoj Britaniji.

Britanski premijer Boris Johnson je odao počast zastupniku Amessu i rekao da je bio izvrstan dužnosnik i voljeni prijatelj i kolega.

"U šoku smo" zbog ubojstva Sir Davida Amessa, rekao je Johnson, "ubijenog u njegovoj općini u crkvi nakon gotovo 40 godina služenja narodu Essexa i cijeloj Velikoj Britaniji".

"David je strastveno vjerovao u ovu zemlju i njezinu budućnost i danas smo izgubili izvrsnog javnog dužnosnika i voljenog prijatelja i kolegu", dodao je premijer.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene