Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na kongresnicu

Ubojica iz Tucsona priznao krivnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jared Loughner (23) priznao je na sudu u Tucsonu krivnju za prošlogodišnje ubojstvo šestero ljudi i ranjavanje 13, uključujući i tadašnju kongresnicu Gabrielle Giffords

Loughner je priznao krivnju odmah pošto je proglašen mentalno sposobnim za praćenje suđenja. 'Priznajem krivnju', odgovorio je Loughner na svih 19 točaka optužnice za ubojstva i pokušaje ubojstva koje mu je pročitao sudac Larry Burns, zauzvrat će biti pošteđen smrtne kazne.

Po nagodbi s tužiteljstvom, ono za priznanje krivnje neće tražiti smrtnu kaznu za Loughnera. Izricanje presude zakazano je za 15. studenoga, a Loughner je sada suočen s doživotnom zatvorskom kaznom.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićen muškarac Pucao je po gradu uz hrvatsku granicu, a onda i na policiju: Mjesto je bilo pod opsadom do dugo u noć U pucnjavi u SAD-u ubijene četiri osobe Tragedija u SAD-u Strava na zabavi: Srebrni automobil zaustavio se pred kućom, napadači ubili četvero ljudi

>> Povratak nakon ranjavanja i kome: Ovacije za kongresnicu Giffords

Taj je mladić 8. siječnja prošle godine na predizbornom skupu kongresnice Giffords, tada zvijezde u usponu Demokratske stranke, ubio šest ljudi, uključujući jednog saveznog suca i devetogodišnju djevojčicu, i ranio ih 13. Unatoč teškim ozljedama glave, kongresnica je preživjela napad.

Njezin suprug, poznati astronaut Mark Kelly izjavio je da su zadovoljni ovakvom nagodbom s tužiteljstvom i da je ih je ono kontaktiralo u procesu. 'Bol i gubici uzrokovani napadom 8. siječnja nepovratni su. Izbjegavanje suđenja omogućit će i nama i cijeloj zajednici južne Arizone da nastavimo s oporavkom i svojim životima', priopćio je Kelly u ime bračnog para. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene