Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjelovala na glasovanju

Povratak nakon ranjavanja i kome: Ovacije za kongresnicu Giffords

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasovanje u Kongresu o zaduženju obilježio je i povratak kongresnice Gabrielle Giffords koja se oporavila nakon teškog ranjavanja u glavu na skupu u Arizoni.

Kolege iz Kongresa velikim su pljeskom pozdravili kongresnicu koja je na političkom skupu u Arizoni u siječnju teško ranjena u glavu. Kongresnica je mjesece provela na rehabilitaciji, a prošla je nekoliko operacija glave.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u SAD-u "Ne u naše ime" Prosvjednici okupirali jednu zgradu američkog Kongresa, traže prekid vatre u Gazi Giorgia Meloni i Joe Biden Različita gledišta Meloni posjetila Bidena: Poznato o čemu su razgovarali, jednu temu nisu dotakli

Podsjetimo, u siječnju je naoružani napadač Jared Lee Loughner počeo pucati na okupljene na političkom skupu u Tucsonu. U napadu je ubijeno šest ljudi, a 13 je ozlijeđeno. Nakon tog incidenta neki od zastupnika najavili su da će početi nositi oružje na zasjedanja Kongresa.

Giffords je u Kongresu sudjelovala na glasovanju o podizanju granice zaduživanja kojim se omogućuje da SAD izbjegnu katastrofu zbog nemogućnosti otplate svojeg duga i smanjivanja proračunskog manjka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene