Bdijenje nakon pucanjave u Las Vegasu (Foto: AFP)
Bdijenje nakon pucanjave u Las Vegasu (Foto: AFP)

Ubojica iz Las Vegasa koji je počinio najgori pokolj u novijoj američkoj povijesti ljetos je najvjerojatnije rezervirao hotelsku sobu u Chicagu u prigodi održavanja glazbenog festivala Lollapalooza, potvrdio je za AFP taj hotel u blizini festivalskog prostora.


Muškarac imenom Stephen Paddock, ubojica iz Las Vegasa, ljetos je rezervirao sobu koja gleda na mjesto održavanja poznatog glazbenog festivala Lollapalooza, rekla je za AFP glasnogovornica hotela Blackstone, potvrdivši informaciju mrežne stranice TMZ.

"Surađujemo sa svim službama koje rade" na slučaju, istaknula je glasnogovornica Emmy Carragher.

Muškarac nije došao u hotel, rekla je Carragher, ali se njegova rezervacija poklopila s festivalom koji se početkom kolovoza održao u parku u središtu Chicaga uz sudjelovanje stotina tisuća ljudi, među kojima je bila i Malia, kći bivšeg predsjednika Baracka Obame.

Hotel Blackstone nije mogao reći je li muškarac koji je rezervirao sobu isti onaj koji je u nedjelju u Las Vegasu ubio 58 ljudi i ranio gotovo 500.

No, kako pišu američka glasila pozivajući se na anonimne policijske izvore, ubojica je ostavio elektronički trag u Chicagu, ali i u Bostonu. Tako je na internetu tražio informacije o stadionu za bejzbol i o umjetničkoj galeriji u Bostonu, piše mjesni list Boston Globe.

"Pratimo novinske napise i u kontaktu smo sa saveznim partnerima", reagirao je glasnogovornik chikaške policije, Anthony Guglielmi.

U nedjelju je Stephen Paddock, umirovljeni računovođa, rafalnom paljbom zasuo tisuće slušatelja na koncertu iz svoje sobe na 32. katu hotela u Las Vegasu, a zatim se ubio. (Hina)