Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umirovljenik s teškim naoružanjem

Tko je Stephen Craig Paddock, čovjek koji je Las Vegas i SAD zavio u crno?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadač koji je ubio najmanje 50 i ozlijedio više od 400 osoba identificiran je kao Stephen Craig Paddock. On je iz za sada nepoznatih razloga otvorio vatru s 32. kata hotela u Las Vegasu, na publiku country-koncerta.

U hotelskoj sobi iz koje je pucao Stephen Craig Paddock i u kojoj je pronađen mrtav okružen s najmanje deset pušaka, boravio je od četvrtka.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

U nedjelju navečer njegova meta bila je publika koncerta koji se održavao podno hotela.

Jedna od žena koja se nalazila na koncertu ispričala je medijima da su prije pucnjave muškarac i žena zamoljeni da napuste koncert. ''Žena koja je zamoljena da napusti koncert plašila je ženu koja je bila ispred nje govoreći joj da će umrijeti, da ćemo svi umrijeti. Osiguranje ih je ispratilo s koncerta, kako bi prestali plašiti ljude takvim izjavama, ali nitko od nas te izjave nije shvatio ozbiljno'', rekla je žena koja je htjela ostati anonimna, piše Business Insider.

Napadač koji je pronađen mrtav u hotelskoj sobi imao je blisku prijateljicu, koju je policija locirala i ispitala. No, ispostavilo se da ona u vrijeme pucnjave nije bila u državi te ju je policija oslobodila sumnje.

Pretragom Paddockove imovine ustanovljeno je da posjeduje dva aviona te je imao dozvolu za upravljanje letjelicama. Živio je u umirovljeničkoj četvrti Mesquite u američkoj saveznoj državi Nevada.

Njegov brat Eric izjavio je medijima da su on i njihova majka u šoku, nakon što su saznali za pucnjavu. Svog je brata opisao kao ''normalnog čovjeka koji je vjerojatno pukao''.

Policija je za sada isključila mogućnost povezanosti ovog napada s terorizmom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene