Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija Las Vegasa objavila je snimku s policijske kamere, koja pokazuje prvu reakciju policije na pucnjavu u Las Vegasu, tijekom koje je umirovljenik Stephen Paddock s prozora hotela na 32. katu jurišnim puškama ubio 58 ljudi, dok je njih preko 500 ili ranjeno, ili ozlijeđeno u kaosu tijekom i nakon tog stravičnog događaja.


Vezani članci Predrag Štromar - 1 VIDEO "A ne bi nešto nekog mogli?": Procurila nezgodna snimka Štromara, žali se na datum kad mu je zakazana operacija Vukovi u Crnom lugu U Gorskom kotaru snimio čopor vukova: "Ovo mi je nevjerojatno. Velika je sreća da sam ih uspio pronaći"

"Idite na drugu stranu! Iz ovog smjera dolaze pucnjevi! Idite na drugu stranu!" može se čuti policajac koji upozorava civile. Nekoliko sekundi nakon toga može se čuti rafalna paljba.

"Hej, momci, pucaju točno prema nama. Ostanite dolje!" upozorava svoje kolege policajac na čijem je ramenu kamera. Drugi pak kolegama govori kako pucnjava dolazi s prozora, sjeverno od Mandaley Baya.

Na kraju snimke policajac hvata civila koji se našao na otvorenom u trenutku dok se čuje nova rafalna paljba i govori mu da se vrati i ostane na sigurnom.

Policija Las Vegasa izvijestila je medije kako je umirovljenik Stephen Paddock pucao s prozora Mandalay Bay hotela po publici na obližnjem koncertu između devet i 11 minuta, prije negoli je sam sebi oduzeo život. Isto tako, Paddock je postavio kamere unutar i izvan hotelske sobe kako bi mogao vidjeti policiju dok se približava njegovoj lokaciji.

Paddock je imao ukupno 49 komada vatrenog oružja, koje je policija pronašla na tri različite lokacije, no motiv napada i dalje ostaje nerazjašnjen.

Policija se nada kako će barem dio odgovora pronaći kod Paddockove djevojke Marilou Danley, koja je rodom s Filipina. Danley, koja je zapravo ima australsku putovnicu, nakon masakra u Las Vegasu locirana je na Filipinima, no u međuvremenu se vratila u SAD gdje su je dočekali agenti FBI-ja. Reuters prenosi neimenovani američki izvor koji tvrdi da Danley nije uhićena, već da se FBI nada kako će pristati na razgovor s istražiteljima.

Filipinska policija ističe da je povratak Danley s Filipina u SAD koordiniran s FBI-jem te da se ona vratila kako bi dokazala kako ni na koji način nije bila umiješana u najgori pokolj koji je jedna osoba vatrenim oružjem ikad počinila na tlu SAD-a u modernoj povijesti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju