Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđen i njegov sin

Ubijen je pomoćnik glavnog zapovjednika Oružanih snaga Ukrajine: "Dobio je poklon u kojemu je bila eksplozivna naprava"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Poginuo je pomoćnik glavnog zapovjednika Oružanih snaga Ukrajine Genadij Častjakov. Kako navode mediji poginuo je prilikom otvaranja poklona u kojem je bila bomba.

Ukrajinski mediji javljaju da je poginuo Genadij Častjakov – pomoćnik glavnog zapovjednika Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog. Život je izgubio prilikom eksplozije granate u vlastitom domu u blizini Kijeva.

"U selu Chaiki 39-godišnji vojnik preminuo je kod kuće od posljedica neopreznog rukovanja streljivom. Njegov 13-godišnji sin je teško ranjen i hospitaliziran", rekla je Maryana Reva glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine, piše Ukraine Today

Pročitajte i ovo Pokušaj otmice drama u St. Louisu VIDEO Mladić se zaletio na ženu i htio joj oteti bebu, a onda je drugoj slomio ruke: "Čuo sam je kako vrišti"

"Od početka ruske invazije, Genadij je bio pouzdana osoba, potpuno posvetivši svoj život Oružanim snagama Ukrajine i borbi protiv ruske agresije", poručio je Zalužni u izrazu sućuti.

Zalužni je na svojem Telegramu išao i korak dalje te je poručio da je Častjakov dobio poklon u kojemu se nalazio eksploziv te da je tako poginuo.

Pročitajte i ovo Eric Dupond-Moretti - 1 Optužbe za sukob interesa FOTO/VIDEO Počelo suđenje bez presedana: Ministar pravosuđa pred sudom jer je maltretirao suce s kojima se sukobljavao dok je bio odvjetnik, a to je tek dio šire priče

"Danas je pod tragičnim okolnostima, na svoj rođendan, u krugu obitelji preminuo moj pomoćnik i blizak prijatelj Genadij Častjakov. Dobio je poklon u kojemu je bila eksplozivna naprava koja se aktivirala. Iza Genadija su ostali supruga i četvero djece. Moja najdublja sućut obitelj", napisao je Zalužni.

Na društvenim mrežama počele su kružiti fotografije poklona u kojemu se nalazila granata, no autentičnost fotografije još nije potvrđena.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene