Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispovijest štićenika

U voćnjaku pronađena masovna grobnica s djecom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Frank Hadley, koji je kao dijete bio štićenik sirotišta u Warwickshireu, tvrdi da je sudjelovao u zakapanju djece prije pola stoljeća. Policija je pokrenula istragu.

73-godišnji umirovljenik kaže da je osobno pomagao zakapati umrle kao dijete tijekom 1940-ih i 1950-ih. Rekao je da je izašao s pričom jer je htio da djeca, koja su umrla prirodonom smrću, budu propisno pokopana. Haseley Hall je bila škola za djevojčice oboljele od reume, a 1942. je postala Haseley Hall Residential Open Air School, škola za dječake s ciljem poboljšanja zdravlja siromašne djece. Zatvorena je 1974. i sada je preuređena u luksuzne stanove, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Grobnica Benedikta 16. POKOPAN U ČETVRTAK Vatikan otvorio za javnost grobnicu Benedikta XVI. Ilustracija POKRENUTA ISTRAGA Motiv nije poznat: Pronađena tijela 28 ljudi ubijenih vatrenim oružjem

'Mnogo djece je umrlo od upale pluća, tuberkuloze i bronhitisa,' isprilao je Hadley. Vrlo malo se za njih moglo učiniti. Kada bi djeca umrla zakopali bi ih u voćnjak, bez oznaka groba. 'Kada sam navršio dovoljno godina bio mi je posao pomagati drugim dječacima u pokapanju mrtvih. Oprao bih tijela pa ih osušio i prekrio ih DDT-om, moćnim pesticidom,' rekao je Hadleley. 'Zamotao bi ih u bijele plahte i onda bi ih pokopali. Nisu bili duboko zakapani, a ja sam sudjelovao u najmanje 40 zakopavanja tijela.'

Hadley je rekao da tijekom pokapanja nije bilo molitve niti ikakvih obreda već su tijela jednostavno bačena u zemlju. 'Želim umrijeti sa spoznajom da su dobili ispravan sprovod,' rekao je. 'Ovaj slučaj smo ozbiljno shvatili i i straga je u tijeku. Zasada nemamo informacija da je bilo ikakvih kriminalnih radnji na ovom području,' rekli su iz glasnogovorništva policije u Warwickshireu. Dodali su da treba imati na umu da su tada bila druga vremena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene