Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Frank Hadley, koji je kao dijete bio štićenik sirotišta u Warwickshireu, tvrdi da je sudjelovao u zakapanju djece prije pola stoljeća. Policija je pokrenula istragu.


73-godišnji umirovljenik kaže da je osobno pomagao zakapati umrle kao dijete tijekom 1940-ih i 1950-ih. Rekao je da je izašao s pričom jer je htio da djeca, koja su umrla prirodonom smrću, budu propisno pokopana. Haseley Hall je bila škola za djevojčice oboljele od reume, a 1942. je postala Haseley Hall Residential Open Air School, škola za dječake s ciljem poboljšanja zdravlja siromašne djece. Zatvorena je 1974. i sada je preuređena u luksuzne stanove, prenosi Daily Mail.

Vezani članci Masovna grobnica u blizini Vukovara - 1 Masovna grobnica ispod odlagališta otpada: Kod Vukovara eshumirani ostaci najmanje 11 osoba Petar Vuleta i Ivo Bogad Potresna svjedočanstva preživjelih: "Rekli su nam da se uhvatimo za ruke i da kosimo nogama po toj djetelini. I onda je prva mina eksplodirala..."

'Mnogo djece je umrlo od upale pluća, tuberkuloze i bronhitisa,' isprilao je Hadley. Vrlo malo se za njih moglo učiniti. Kada bi djeca umrla zakopali bi ih u voćnjak, bez oznaka groba. 'Kada sam navršio dovoljno godina bio mi je posao pomagati drugim dječacima u pokapanju mrtvih. Oprao bih tijela pa ih osušio i prekrio ih DDT-om, moćnim pesticidom,' rekao je Hadleley. 'Zamotao bi ih u bijele plahte i onda bi ih pokopali. Nisu bili duboko zakapani, a ja sam sudjelovao u najmanje 40 zakopavanja tijela.'

Hadley je rekao da tijekom pokapanja nije bilo molitve niti ikakvih obreda već su tijela jednostavno bačena u zemlju. 'Želim umrijeti sa spoznajom da su dobili ispravan sprovod,' rekao je. 'Ovaj slučaj smo ozbiljno shvatili i i straga je u tijeku. Zasada nemamo informacija da je bilo ikakvih kriminalnih radnji na ovom području,' rekli su iz glasnogovorništva policije u Warwickshireu. Dodali su da treba imati na umu da su tada bila druga vremena.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju