Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Armagedon

Velika akcija MUP-a Srbije: Uhitili osam pedofila, iskorištavali djecu od tri do 14 godina starosti

Uhićenje pedofila
Uhićenje pedofila Foto: MUP RS/Youtube
U akciji Armagedon u Srbiji uhićeno je osam osoba, koje su na svojim uređajima posjedovale i dijelile eksplicitne fotografije nastale iskorištavanjem maloljetnika od 3 do 14 godina starosti.

Osam osoba, koje su na svojim uređajima posjedovale i dijelile eksplicitne fotografije nastale iskorištavanjem maloljetnika od 3 do 14 godina starosti, uhićeno je u velikoj akciji MUP-a Srbije. Spomenuta akcija "Armagedon" provodi se na području Srbije već dugi niz godina.

Uhićene se tereti da su u posjedu veće količine videoisječaka i fotografija nastalih iskorištavanjem maloljetnika, da su slali poruke djeci i maloljetnicima i da su kroz dulje vrijeme uz pomoć specijaliziranih aplikacije i preglednika dijelili, preuzimali i čuvali sadržaje nastale iskorištavanjem djece u pornografske svrhe, piše Nova.rs.

Uhićeni su Đ. N. (1995) i G. M. (1988), oboje iz Aleksinca, B. N. (1994) iz Loznice, P. J. (1992) iz Novog Sada, Đ. A. (1979.) iz Zrenjanina, K. V. (1984.), državljanin Ruske Federacije, A. S. (1981.) iz Smedereva i D. I. (1969.) iz Beograda. Određeno im je zadržavanje do 48 sati te će ih privesti nadležnom tužitelju.

Pročitajte i ovo Novi stari tramvaj na zagrebačkim ulicama Uskoro njih još 10 FOTO/VIDEO Novost na ulicama Zagreba - krenuo prvi njemački tramvaj: "Komotan je, siguran, udoban, klizi po tračnicama, vidjet ćete"

Provođenju ove akcije doprinjelo je pristupanje Srbije platformi Nacionalnog centra za nestalu i zlostavljanu djecu (NCMEC) iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je globalni lider u pomoći u sprječavanju otmica i pronalaženju nestale djece i borbi protiv seksualnog iskorištavanja djece na internetu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene