Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori za europski parlament

U slučaju nove većine u Europskom parlamentu Barroso neće biti predsjednik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske socijalističke stranke (PSE) Poul Nyrup Rasmussen opetovao je u razgovoru objavljenom u subotu da Jose Manuel Barroso neće biti ponovno izabran za predsjednika Komisije ako se u Europskom parlamentu pojavi 'nova većina' nakon europskih izbora.

'Imat ćemo novog predsjednika ako dobijemo novu većinu u parlamentu', u kojemu trenutačno vladaju konzervativci, rekao je Danac za španjolski list El Mundo. Socijalisti su trenutačno druga po veličini snaga u Europskom parlamentu a konzervativci će, kako predviđaju ankete, i dalje biti najveća snaga nakon europskih izbora koji se završavaju u nedjelju navečer.

Pročitajte i ovo Europski parlament u Strasbourgu (Foto: AFP) nakon upozorenja stiglo objašnjenje Drama u Europskom parlamentu: Poslano upozorenje zbog sumnjive vode, objavljeno o čemu se radilo Strašni prizor iz parlamenta Kritizirao vladajuću stranku VIDEO "Imate krv na svojim rukama": Zastupnik zagrmio za pozornicom pa se srušio, nije mu bilo spasa

'Mi, socijalisti ne možemo podupirati Barrosa, zato što je konzervativan i što je loše upravljao tijekom krize', istaknuo je Rasmussen koji je još sredinom svibnja bio izjavio da Barroso neće biti ponovno izabran u slučaju 'nove većine'.

Portugalac Jose Manuel Barroso kojemu mandat istječe u studenome, trebao bi ostati na dužnosti predsjednika Europske komisije, o čemu će odlučiti europski čelnici koncem lipnja, osim ako konzervativci ne izgube većinu u parlamentu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene