Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neočekivano bogatstvo

U oporukom darovanoj garaži pronašli Bugatti vrijedan 45 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maštate o neočekivanom nasljeđu koje bi vas moglo izvući iz financijskih problema? I dok vi maštate, oni nisu ni sanjali da će u Newcastleu u Velikoj Britaniji u garaži koju im je ostavio njihov 89-godišnji ekscentrični rođak pronaći išta važno, a kamoli najvrijedniji automobil na svijetu.

I tako su nećaci Harolda Carra preko noći postali milijunaši jer je u garaži bio parkiran Bugatti Type 57S Atalante iz 1937. godine, jedan od samo 17 primjeraka ikad izrađenih. Ovaj skupocjeni raritet biti će prodan na aukciji sljedećeg mjeseca, a stručnjaci vjeruju kako bi mogao postići cijenu od 6 milijuna funti (oko 45 milijuna kuna). Carr, koji se nikad nije ženio ni imao djecu, u garaži je ostavio i Aston Martina i Jaguar E Type, prenosi Ananova.  

Pročitajte i ovo Ilustracija Sumnjiva oporuka Blokirali mu nekretninu: Obducent se upisao na kuću dok je mrtva vlasnica ležala na patologiji Garaž u Klaićevoj 800 parkirnih mjesta Zagreb pokreće investiciju: Gradit će se velika javna garaža na tri etaže

'Ne možemo vjerovati da je taj automobil tu. Znali smo da ima neke automobile, ali nismo znali koji su. Pričalo se da imamo Bugattija, ali mislili smo da su to samo priče, jer nitko nije znao koliko vrijedi. Naravno da smo oduševljeni i da ćemo se pobrinuti da se novac pošteno podijeli svima u obitelji', rekao je nećak koji je želio ostati anoniman.

Ovaj klasičan primjerak, koji nije izlazio iz garaže od 1960. godine prikazan je kao vrhunac izložbe oldtimera u Parizu.

'Za ovog sam Bugattija znao godinama, znao sam gdje se nalazi, ali nisam se usudio nikome otkriti', rekao je James Knight, voditelj izložbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene