Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Treba prebroditi zimu"

"Situacija je opasna, nalazimo se u plinskoj krizi": Nijemci aktivirali drugu fazu plana za hitne slučajeve

Njemačka industrija
Njemačka industrija Foto: Afp
U jeku otežane nabavke plina, njemački ministar ekonomije Robert Habeck (Zeleni) najavio je uvođenje druge od tri faze plana za hitne slučajeve. "Moramo zajedničkim naporima prebroditi zimu", rekao je.

Njemačko ministarstvo gospodarstva objavilo je ulazak u novu fazu plana za hitne slučajeve vezanog za prirodni plin. Trenutno je nabavka osigurana, ali situacija je napeta, poručili su iz ministarstva. 

Pročitajte i ovo Gazprom VELIKI REZOVI U NJEMAČKOJ Vlada poziva na manju potrošnju energije: ''Svaki kilovat-sat pomaže u ovoj situaciji"

"Situacija je opasna, a zima će doći", rekao je njemački ministar ekonomije Robert Habeck, rekao je komentirajući situaciju s prirodnim plinom u Europi. "Nalazimo se u plinskoj krizi, budući da je plin sada vrlo rijetka roba na tržištu. Cijene su već sad visoke, moramo se pripremiti na to da će biti još više", prenosi portal Faz.

Pročitajte i ovo Gorivo - 3 zanimljiva analiza Njemački autoklub objavio zašto kod njih nije dobro gorivo točiti ujutro: "Vozači moraju pripaziti..."

Glavni njemački prioritet treba biti da se napune skladišta za prirodni plin, dodao je Habeck. Traže se alternativni dobavljači, a oslanjanje na obnovljive izvore energije proširuje se.

"To će biti nacionalna zadaća. Svi bi potrošači, u industriji, javnim institucijama i privatnim kućanstvima, trebali smanjiti potrošnju plina koliko god je to moguće, kako bismo prebrodili zimu", rekao je njemački ministar.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene