Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Berlinu

Strava u Njemačkoj: U osnovnoj školi nožem napadnute dvije djevojčice, jedna je u kritičnom stanju

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Učenica berlinske osnovne škole kritično je pošto je u srijedu napadnuta nožem. Osim nje ozlijeđena je još jedna učenica, a osumnjičenik je uhićen, priopćila je policija.

Napad se dogodio u školi u četvrti Neukoelln, a dvije djevojčice, sedmogodišnjakinja i osmogodišnjakinja, primljene su u bolnicu, navode vlasti.

Osumnjičenik za napad uhićen je u krugu škole nakon incidenta. Okolnosti napada još nisu jasne, rekla je glasnogovornica policije.

Pročitajte i ovo Policija ispred škole Sam ih nazvao Riječi koje lede krv u žilama: Pogledajte što je dječak ubojica rekao policiji nakon krvavog pohoda u školi

Nije poznato jesu li učenice poznavale napadača, dodala je.

Regionalna ministrica unutarnjih poslova Berlina Iris Spranger rekla je da je zgrožena napadom u školi i potvrdila da su djevojčice napadnute nožem.

Kako piše njemački list Berliner Zeitung, postoje i saznanja da je napadač mentalno bolestan, a djevojčice koje je napao iz nepoznatog razloga izbivale su s nastave u trenutku napada.

Pročitajte i ovo Almira Osmanović Raketiranje Zagreba Ispovijest primabalerine koja je preživjela zvjerski napad: "Nas 18 je samo pokosilo. Bila je strašna panika. Krvi posvuda, plač, vrisak"

Ugledao ih je u školskom dvorištu, prišao im i nasrnuo nožem. Navodni počinitelj nije ih poznavao, a policiju je čekao u školi.

Policija nije komentirala te navode.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene