Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sam ih nazvao

Riječi koje lede krv u žilama: Pogledajte što je dječak ubojica rekao policiji nakon krvavog pohoda u školi

Policija ispred škole
Policija ispred škole Foto: Vlado Kos/Cropix
Nakon što je ubio devetero ljudi, 13-godišnji dječak nazvao je policiju te rekao što je napravio i da je psihopat koji se treba smiriti.

Načelnik beogradske policije Veselin Milić rekao je da je dječak koji je napravio nezapamćeni zločin u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u prvoj izjavi, kada je pozvao policiju, rekao da je "psihopat koji se treba smiriti".

"Kada je pozvao policiju, rekao je da je pucao na osobe u školi i da je on, u toj izjavi koja je zabilježena i snimljena, psihopat koji se treba smiriti. Izjavio je da je po izvršenju toga, koliko ga je uhvatio strah, panika i čudno disanje, bilo ispravno da pozove policiju i prijavi taj događaj", kazao je Milić za RTS.

Saznaje se da je sam izjavio u prisustvu Centra za socijalni rad i odvjetnika da ga je društvo ignoriralo i da je bio isključen iz komunikacije, interakcije, svega onoga što bi neko dijete moglo imati i to ga je navelo kroz neke misli i radnje da učini ovo.

"Imao je i četiri Molotovljeva koktela i dva pištolja. Po njegovoj izjavi sam je to učinio i nije imao namjeru niti želju s tim Molotovljevim koktelima zapaliti bilo koje dijete, nego, kako je rekao, napraviti obrambeni zid na ulazu u školu kako policija ne bi mogla ući", ističe Milić.

Pročitajte i ovo Prizor ispred škole u kojoj se dogodio nezapamćeni zločin Iz minute u minutu VIDEO/FOTO Djevojčica francuske nacionalnosti među žrtvama masakra u školi. Odvjetnica otkrila nove detalje o dječaku i njegovim roditeljima

Pročitajte i ovo Golema tuga u Beogradu Utjehe nema FOTO Jasna poruka odzvanja Beogradom: Mnoštvo građana odalo počast žrtvama masakra i poručilo - "Ostavka, ostavka!"

Profesor kriminalne psihologije Dag Kolarević naglasio je da se može samo nagađati koji je bio motiv.

"Na osnovi podataka možemo zaključiti da je to bio planiran zločin, i to tijekom dva-tri tjedna, da je bio svjestan što radi i da je to planirao, tako da to ukazuje na psihopatske elemente, na jednostavno rečeno ljudsku zlobu koja sigurno ima neki motiv", napominje Kolarević.

Milić kaže da ne bi mogao reći je li dječak bio svjestan da neće moći odgovarati.

Pročitajte i ovo Ana Vlajković, psihologinja - 1 Tuga na ulicama Stručnjakinja o dječaku ubojici iz Beograda: "Sigurno su postojali neki znaci. Nemoguće je da neka trauma nije prethodila takvom činu"

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije - 1 Predlaže niz mjera Vučić otkrio gdje se nalazi dječak: "On je samo čekao dan i pripremao se, bio je tri puta u streljani s ocem"

"Ovaj zločin nosi toliko planova, skica, način njegova mišljenja kako je nadišao igrice, kada je to planirao, kako je rekao u prvoj izjavi na samom igralištu prije mjesec dana ili poslije toga oko tri tjedna, da izvrši ubojstvo svih koji ga iritiraju i ignoriraju. On je to vrlo planski zamišljao kako i što. Sam popis pitanje je za sve nas, što bi bilo da je stigao sve to", upitao je Milić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene