Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pouka posjetiteljima?!

Janukovičeva sklonost kiču: Izložba 'nevjerojatnog nedostatka ukusa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krokodilska koža, kičasti ukrasi i golema predsjednikova fotografija u odijelu za auto utrke tek su neki od predmeta iz luksuzne rezidencije svrgnutog ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča koje posjetitelji mogu razgledati od subote 26. travnja do 27. srpnja.

Kada je Viktor Janukovič pobjegao iz zemlje u veljači u jeku pobune protiv njegova režima, tisuće ukrajinskih prosvjednika nahrupile su u njegovu privatnu rezidenciju petnaestak kilometara od prijestolnice i ostale zaprepaštene onime što su ugledale.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Slika nije dostupna AMATERSKI VIDEO VIDEO Pogledajte luksuz u kojem je uživao Janukovič: Zlatni wc, oldtimeri, zoo.....

Danas je više stotina predmeta iz te rezidencije, od kičastog nakita do neobičnih predmeta, izloženo u državnom Muzeju umjetnosti u Kijevu.

Izložba otkriva Janukovičevu sklonost prema svakojakom kiču, od vjerskih ikona, preko šarenih azijskih vaza, nevjerojatne zbirke zlatnih satova različitih oblika i veličine do dekorativnih svijećnjaka.

Od pozlaćenog do zatvorskog WC-a: Zašto diktatori vole kič?

Tu su i zbirke brončanih figura sportaša u antičkom stilu i starih pušaka.

Kustos muzeja Aleksander Rojtburd rekao je uoči otvorenja izložbe kako se nada da će posjetitelji izvući pouku iz 'nevjerojatnog nedostatka ukusa' bivšeg ukrajinskog predsjednika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene