Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrti dan zaredom

Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

Prosvjednici u Izraelu
Prosvjednici u Izraelu Foto: Afp
Nastavljaju se protuvladini prosvjedi u Izraelu. Prosvjednici su se okupili s bakljama u rukama u blizini zgrade parlamenta u Jeruzalemu tražeći nove izbore.

Tisuće Izraelaca prosvjedovale su u utorak, četvrti dan zaredom, protiv vlade i u korist sporazuma o oslobađanju talaca u Gazi.

Izraelski mediji izvijestili su da su se prosvjednici u utorak navečer okupili s bakljama u rukama u blizini zgrade parlamenta u Jeruzalemu te tražili nove izbore.

Jedna je majka čiji je sin otet optužila premijera Benjamina Netanyahua da stoji na putu dogovoru o taocima.

Pročitajte i ovo Hitna helikopterska medicinska služba - 3 SVAKA SEKUNDA JE BITNA "Ovo se ne mjeri eurima, već spašenim ljudskim životima": Evo kako će funkcionirati helikopterska hitna služba

U Jeruzalemu se od nedjelje održavaju velike protuvladine demonstracije, a prosvjednici su u sklopu višednevne prosvjedne kampanje postavili i sto šatora ispred parlamenta.

U subotu su ljudi također prosvjedovali protiv Netanyahuova vodstva u Tel Avivu, Haifi i drugim gradovima.

Rođaci talaca ga optužuju da nije ozbiljno zainteresiran za oslobađanje Izraelaca koje Hamas drži u pojasu Gaze.

Pročitajte i ovo Ekološki incident u Velikoj Gorici - 1 prekršajne prijave Ekološki incident! Gorivo izlijevali u sustav odvodnje, ali uvjeravaju da zagađenja nije bilo: "Osjetili smo miris"

Izraelski konzervativni šef vlade odbacuje kritike i nedavno je izjavio da se osjeća dužnim vratiti sve taoce kući. Novi izbori bi, kako tvrdi Netanyahu, paralizirali pregovore o oslobađanju daljnjih talaca i "doveli do kraja rata prije nego što su ciljevi postignuti".

SAD, Katar i Egipat već tjednima posreduju između Izraela i Hamasa kako bi se postigao novi prekid vatre i razmjena talaca otetih iz Izraela za palestinske zarobljenike.

Izrael procjenjuje da je gotovo sto talaca koje drži islamistička organizacija još uvijek živo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene