Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zračni promet u Grčkoj prekinut je u srijedu zbog štrajka kontrolora leta, koji su na nekoliko sati prekinuli rad i pridružili se 24-satnom štrajku zaposlenih u javnome sektoru, nezadovoljnih mirovinskom reformom i niskim plaćama.


U grčkim zračnim lukama, zbog štrajka od 10 sati prijepodne do 1 sat poslije podne, stotine letova su odgođene ili otkazane, objavile su kompanije Olympic Airlines i privatna tvrtka Aegean. Kontrolori leta traže da se zaposli dodatno osoblje radi boljih radnih uvjeta i da se povećaju izdvajanja za zdravstvenu i mirovinsku skrb. Štrajk zaposlenih u javnome sektoru poremetio je rad škola i bolnica.

ADEDY, sindikat zaposlenih u javnome sektoru, prosvjeduje protiv mirovinske reforme kojom grčka vlada povisuje životnu dob za umirovljenje te ukida povlastice. Sindikat se protivi i nedavnim reformama zakona o radu, privatizacijama i povećanju poreza.

Vezani članci Motocikl prometne policije, ilustracija Nastavljaju se crne brojke, policija najavljuje lov na "četiri ubojice na cestama" Prometna pravila KVIZ: Provjerite koliko dobro poznajete prometna pravila i pokušajte točno odgovoriti na svih 10 dilema

Štrajk u veljači potresa Grčku nakon prosinačkih nemira i prosvjeda mladih nezadovoljnih političkim i gospodarskim stanjem u zemlji i zabrinutih za budućnost zemlje. Stopa nezaposlenosti u Grčkoj po službenim podacima iznosi 7 posto, ali mediji procjenjuju da je uistinu puno viša, a gotovo 20 posto stanovništva živi ispod granice siromaštva s manje od 600 dolara na mjesec.