Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna u nizu

U eksploziji u kineskoj tvornici kemikalija 19 mrtvih, 12 ranjenih

Eksplozija u Kini (Screenhot: reuters)
Eksplozija u Kini (Screenhot: reuters)
Aktualno Galerija +0 Eksplozija u Kini (Screenhot: reuters) Galerija 1/1 >>
U eksploziji u kineskoj tvornici kemikalija u četvrtak navečer poginulo je 19 a ranjeno 12 osoba, u posljednjoj u nizu nesreća koje su u proteklih godinu dana natjerale najvećeg svjetskog proizvođača kemikalija na pooštravanje sigurnosnih mjera u industriji.

Još nije poznat uzrok eksplozije u četvrtak navečer u tvornici Yibin Hengda Technology u industrijskom parku nekoliko sati jugoistočno od Chengdua, glavnog grada jugozapadne kineske provincije Sečuan, priopćile su lokalne vlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Indiji Snažna eksplozija u tvornici ubila devetero ljudi: Broj žrtava mogao bi rasti Eksplozija Tajvan nesreća na Tajvanu Petero mrtvih u strašnoj eksploziji u tvornici: Ljudi su zarobljeni u ruševinama, više od 100 ozlijeđenih

Požar izazvan eksplozijom ugašen je do 23:30 sati. Ozlijeđeni su stabilno, te je pokrenuta istraga, prenijela je državna novinska agencija Xinhua.

Tvrtka, koja proizvodi kemikalije za prehrambenu i farmaceutsku industriju, nije odgovorila na pozive Reutersa radi dodatnih informacija.

Snažan kineski gospodarski rast tijekom protekloga desetljeća rezultirao je nizom industrijskih nesreća, a nekoliko velikih incidenata u rudnicima i kemijskim postrojenjima u proteklih je godinu dana dovelo do pooštravanja sigurnosnih provjera u industriji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene