Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod pokroviteljstvom C. Ashton

U Bruxellesu se sastaju predsjednici Srbije i Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici Srbije i Kosova Tomislav Nikolić i Atifete Jahjaga sastat će se u Muenchenu u naredna dva dana, a taj će sastanak prethoditi njihovu susretu u Bruxellesu pod pokroviteljstvom visoke predstavnice Europske unije (EU) Catherine Ashton, izvijestila je u petak beogradska agerncija FoNet pozivajući se na pisanje prištinskog lista Kosova Sot.

Nikolić i Jahjaga su pozvani na konferenciju o sigurnosti u Njemačkoj, a njihov bi susret, kako navodi prištinski dnevnik, mogao biti upriličen na marginama tog skupa.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..."

Jahjagin glasnogovornik Arber Vlahiu potvrdio je da je kosovska predsjednica u Njemačkoj te dodao kako još nije poznato hoće li taj susret i formalno započeti rukovanjem, prenosi agencija FoNet.

Prema tvrdnjama prištinskih medija, susretu Nikolić-Jahjaga protive se dvije najjače članice oporbe - Demokratski savez Kosova (DSK) i pokret Samoopredjeljenje.

>> Thaci: Vrijeme je da i Srbija prizna neovisnost Kosova

Tako dužnosnik DSK Arben Gashi ocjenjuje da susreta ne treba biti prije nego li 'Nikolić prizna Jahjagu kao predsjednika jedne suverene zemlje', dok se predstavnici pokreta Samoopredjeljenje uopće protive bilo kakvom dijalogu Beograda i Prištine.

U Beogradu i Prištini je 22. siječnja potvrđeno da bi se srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić i kosovska predsjednica Atifete Jahjaga 'uskoro mogli sastati', a mediji u Prištini su čak naveli 6. veljače kao datum njihova mogućnog susreta pod pokroviteljstvom Europske unije (EU).

'Predsjednik Nikolić više puta je javno pozvao Jahjagu da se sastanu i očekujemo da će taj susret biti realiziran u što skorijem razdoblju', rečeno je u drugoj polovici siječnja beogradskim medijima u uredu srbijanskog predsjednika. Kako je objašnjeno, 'čeka se službena potvrda privremenih institucija lokalne samouprave u Prištini', a sastanak bi bio organiziran uz pokroviteljstvo EU, ali u uredu srbijanskog predsjednika tad nisu mogli potvrditi datum susreta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene