Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dirljiva priča

U braku su 63 godine, sve su radili zajedno, ali ovo nisu očekivali: "Kad nitko ne gleda, tata se šulja u maminu sobu"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Phil i Margaret Vaske tijekom braka su većinu stvari radili zajedno. No, nisu očekivali da će srčani udar i operacija srca biti jneke od njih.

Phil i Margaret Vaske većinu su stvari radili zajedno tijekom 63 godine svog braka. No, nisu očekivali da će operacija srca biti jedna od njih.

Prošli mjesec Margaret (82) su počela boljeti leđa, a Phila (86) je zaboljelo u prsima. Otišli su u hitnu u blizini svog stana u Sun City Centeru na Floridi.

Pročitajte i ovo Screenshot Oluja poharala Srbiju VIDEO Zastrašujući video: Vjetar odnio krov s kuće i rušio stupove - "Ne izlazite i ne puštajte djecu van"

Pročitajte i ovo Ilustracija Ljubav i dom zauvijek "Ljudi to rade iz očaja ili nužde nakon što su pokušali sve što je moguće": Skloništa su prenapučena, ali ona bi mogla preokrenuti njihove živote

Liječnici su ustanovili da su Vaskeovi nedavno imali srčani udar, otprilike u isto vrijeme.

Par je prebačen na kardiološki odjel intenzivne njege u bolnici HCA Florida Brandon. U ponedjeljak su oboje operirani, a operacije je obavio isti liječnik. Margaret je ugrađena četverostruka, a Philu trostruka premosnica.

Par se sada oporavlja u susjednim sobama u bolnici. Njihov sin Jeff Vaske rekao je da se njegov otac šuljao u maminu sobu kako bi je provjerio.

"Okreni leđa i tata dolazi iz svoje susjedne sobe, stoji tamo držeći se za ruke s mamom", rekao je.

Margaret je ispričala da se Phil uvijek brinuo o njoj, piše NBC News.

"Dvaput sam imala rak dojke. Operirala sam kuk. On je bio moja stijena kad god nešto nije bilo u redu", rekla je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Od 11 do 15 godina Djeca u divljačkom pohodu pilama, sjekirama i maljevima devastirala kuću: Iščupali slavine, crtali grafite, palili, razbijali...

Vaskeovi još uvijek nisu sigurni što bi rekli o svojim zdravstvenim problemima. Phil to pripisuje čistoj slučajnosti. Margaret je, pak, uvjerena da postoji lekcija koju trebaju naučiti.

"Ovo je Gospodinov način da nam nešto kaže", rekla je držeći svoju krunicu.

"Oni to rade zajedno"

I prije braka Vaskeovi su bili nerazdvojni. Kao djeca Margaret i Phil živjeli su jedno do drugoga na farmi u Bancroftu u saveznoj državi Iowi. Očevi su im bili najbolji prijatelji.

U kasnim '50-ima, nakon što se Phil vratio iz mornarice, a Margaret završila srednju školu, počeli su zajedno ići na ples. Od tada su zajedno.

Pročitajte i ovo Požar u Sarajevu Na otvorenoj tržnici VIDEO Ugašen požar u Sarajevu: Izgorjele su gotovo sve kućice, a od siline eksplozija popucala su stakla

Pročitajte i ovo Hamasovci su napad počeli na glazbenom festivalu prvi dan sukoba Manekenka preživjela masakr, skrivala se ispod mrtvog dečka: "Činili su užasne stvari. Bio je to ruski rulet"

Nakon što su podigli svojih petero djece u Iowi, Vaskeovi su se prije 27 godina povukli na Floridu kako bi živjeli blizu Margaretine majke i pobjegli od snijega.

Nadaju se da će u ponedjeljak biti otpušteni iz ustanove za rehabilitaciju. Jedva čekaju vidjeti svoje prijatelje i ponovno se smjestiti u svoj stan.

Jeff je rekao da se ne čudi što se njegovi roditelji oslanjaju jedno na drugo u ovom teškom razdoblju.

"Glavni čimbenik koji im pomaže da prođu kroz to je da to rade zajedno", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene