Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prvi dan sukoba

Manekenka preživjela masakr, skrivala se ispod mrtvog dečka: "Činili su užasne stvari. Bio je to ruski rulet"

Hamasovci su napad počeli na glazbenom festivalu
Hamasovci su napad počeli na glazbenom festivalu Foto: Afp
Noam Mazal Ben-David prisjeća se krvavih scena prvog dana napada militantske skupine Hamas na Izrael u vrijeme održavanja glazbenog festivala.

David Neman (25), dečko Noam Mazal Ben-David (27) ubijen je strojnicom na glazbenom festivalu u Izraelu, a ona je nepomično ležala ispod trupala ne bi li preživjela.

Noam je pogođena u stopalo i kuk, a iako je mislila da neće preživjeti, dva sata kasnije opasnost je prošla.

Trenutačno se oporavlja u bolnici, a svoje potresno iskustvo prepričala je za Express.

Festival u pustinji na jugu Izraela počeo je glasnim eksplozijama za koje su mislili da je vatromet pa se nisu dali smesti. Kada su ga krenuli dokumentirati mobitelima, shvatili su da je riječ o žestokom napadu. 

Pročitajte i ovo Nevrijeme u cijeloj zemlji - 2 Veliki problemi VIDEO/FOTO Kaos nakon nevremena, a slijedi novo pogoršanje: Na snazi je ozbiljno upozorenje

Hamas je krenuo u krvavi pohod na oko tri tisuće Izraelaca koji su se tamo okupili. Pokušali su pobjeći, ali bilo je prekasno. Sakrili su se u kontejner. "Ušli smo u lijevi, a zatim su bacili granatu u onaj koji je bio desno od nas - znali smo da su svi tamo mrtvi", opisala je Noam.

"Činili su užasne stvari. Svi su zvali svoje obitelji i prijatelje na mobitele, dijelili svoju lokaciju i molili za pomoć", dodala je. Nakon što je jedna osoba u kontejnera rekla da su je vidjeli, Noam se uvukla u stražnji dio kontejnera. 

"Jedan od njih je uskočio i povikao 'Allahu Akbar' i eksplodirala je bomba, počeli su pucati bez prestanka. Bio je to ruski rulet tko će dobiti metak", opisala je ova manekenka i model.

Pročitajte i ovo Ilustracija reagirao i predsjednik Napadači upali u studio: Ugledni novinar ubijen dok je vodio emisiju

Ubrzo su pogodili i njenog dečka u prsa, a djevojci koja je ležala na njoj raznijeli su rame. Čudom je preživjela, kasnije ju je pronašao IDF.

Odvedena je u bolnicu Laniado u Netanyi odakle poručuje da Palestinci nikada neće biti slobodni pod vladavinom Hamasa. "Hamas je teroristička skupina koja oslobađa čisto zlo u svijetu", zaključila je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene