Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan baleta

Poseban dan za ples: "Pokazati specifičnosti ove profesije za nas je izazov"

Aktualno Galerija Dan hrvatskog baleta - 5 Dan hrvatskog baleta - 5 Foto: DNEVNIK.hr Dan hrvatskog baleta - 4 Dan hrvatskog baleta - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dan hrvatskog baleta - 3 Dan hrvatskog baleta - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dan hrvatskog baleta - 2 Dan hrvatskog baleta - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Dan hrvatskog baleta - 1 Galerija 1/8 >>
U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu slavio se Dan hrvatskog baleta. Današnji datum smatra se početkom profesionalnog djelovanja baleta u Hrvatskoj te se tradicionalno obilježava zanimljivim programom.

Plie - padebure riječi su koje za balerine i baletane život znače, a označavaju plesne figure. Publika u Hrvatskom narodnom kazalištu upoznala se s njima na Danu hrvatskog baleta.

Približiti svijet plesa otvorenim satom s baletnim ansamblom Hrvatskog narodnog kazališta i školom za klasični balet iz Zagreba, dio je proslave.

"Educirati na neki način publiku odnosno informirati je i pokazati joj neke specifičnosti ove profesije je za nas jedan zadatak i jedan izazov i to je lijepo pokazati publici i oni su uvijek zainteresirani", kazala je majstorica baleta HNK-a Zagreb Mihaela Devald Roksandić.

Dupkom puno kazalište bilo je primjereno datumu kada slavimo Dan hrvatskog baleta, koji ima povijesno značenje. Svijet baleta još jednom je pokazao svu svoju magiju na radost publike. Kako je to izgledalo pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Slavice Parlov Horvat. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene