Obavijesti Video Pretražite Navigacija
16. DAN POTRAGE

Matejev otac otkrio koja je bila posljednja poruka njegovog sina, ali i zašto ga prijatelji nisu odmah potražili: "Više ništa nisam dobio od njega..."

Splićanin Matej Periš nestao je u noći s 30. na 31. prosinca 2021. u Beogradu. U petak 14. siječnja 2022. je potraga proširena je i na obalu Dunava nizvodno od Beograda. U Splitu policija ponovno razgovara s njegovim prijateljima, a ocu se u potrazi u petak priključio i vrh srpske policije.

Matej Periš (27) je sa šestoricom prijatelja iz Splita otišao u Beograd na doček Nove godine. Nakon večere zabavu su nastavili u klubu "Gotik" uz obalu Save. Matej se u jednom trenutku odvojio od prijatelja i od tada mu se gubi svaki trag. Srpska policija rekonstruirala je njegovo kretanje nakon izlaska iz kluba, no i dalje je puno pitanja bez odgovora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna potraga za matejem perišem Je li na snimci stvarno Matej? Vještak objasnio zašto je potrebno 30 dana da se to utvrdi Slika nije dostupna hoće li ga pronaći? Srbi proširili potragu za Matejem Perišem: U potragu se uključio i sam ministar

Otac nestalog mladića, Nenad Periš, gotovo svakog dana razgovara s njegovim prijateljem koji je bio s Matejem u Beogradu. 

"Ne čujem se sa svima, već samo s jednim. Uvjeren sam da je i njima teško jer su došli s Matejem da se zabave, a vratili su se bez njega. Rekli su mi da ga nisu odmah potražili jer su mislili da priča s nekim. To su momci s kojima se moj sin druži od prvog razreda osnovne škole. Očito su bili uzbuđeni zbog dočeka Nove godine. Pogledao sam snimke dok su putovali u Srbiju i one iz restorana. Ništa na njima nisam primijetio neobično. Vjerojatno će svi zbog nekih operativnih saznanja biti saslušani i u hrvatskoj policiji", rekao je za Telegraf.

Policija ga je obavijestila da je Matejev posljednji poziv bio upućen sestri njegova prijatelja. "Matej je nju posljednju nazvao. Koliko znam, tada mu se nije javila. Mislim da je spavala u vrijeme poziva i nije čula telefon", dodao je.

Podijelio je i koja je posljednja poruka koju je dobio od sina. "'Tata, ulazimo u Srbiju'. Više ništa nisam dobio od njega. Za njega mogu samo reći da ga u životu nisam vidio pijanog, a kamoli pod utjecajem nekih supstanci", komentirao je Nenad Periš.

"Svjestan sam svega, ali vjerujem u Boga i gajim nadu da ću naći sina", zaključio je.

"To je više političko paradiranje nego stvarni rad"

Kriminalist Tonći Prodan u Dnevniku Nove TV pitao se ''je li Periš iz nekog banalnog razloga istrčao iz kluba ili odgovor možda leži u povijesti njegovih odnosa s nekim iz toga kluba ili izvan njega''.

Smatra da se kasno krenulo u pretragu rijeke. ''Ako je glavni medij bila rijeka, a tamo nisu pronađeni biološki tragovi, onda je srpska policija izašla tamo tek peti dan kada smo vidjeli njihove političare koji se voze rijekom, to je više političko paradiranje nego stvarni rad'', napominje Prodan te dodaje da ne ulazi u rad policije.

Policija je isključila mogućnost da je Periš tu večer bio u sukobu ili tučnjavi prije nestanka, a utvrđeno je kako je razgovarao samo s taksistom kojeg je zaustavio.

Na slučaju surađuju hrvatska i srbijanska policija, a u potragu se uključio i sam vrh policije u Srbiji. Ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin zajedno s ravnateljem beogradske policije i ravnateljem ronilaca Žandarmerije na čamcu je pretraživao rijeku Savu.

Potraga je proširena na tri grada.

Što se sve događalo u petak 14.siječnja, 15. dana potrage, možete vidjeti OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene