Operacija, ilustracija
Operacija, ilustracija Foto: Getty Images

Kirurginja je proglašena krivom nakon što je početkom godine pacijentu amputirala desnu umjesto lijeve noge. Kažnjena je s 2700 eura, a udovica pacijenta dobila je 5000 eura odštete.


Austrijska kirurginja kažnjena je nakon što je amputirala pogrešnu nogu pacijentu. Naime, starijem pacijentu odstranjena je desna noga umjesto lijeve, a greška je otkrivena tek dva dana kasnije.

Sve se dogodilo početkom godine, a u srijedu je sud proglasio 43-godišnjakinju krivom za teški nemar. Kažnjena je iznosom od 2700 eura, a udovici pacijenta, koji je preminuo prije nego što je slučaj stigao na sud, dodijeljena je odšteta u iznosu od 5000 eura.

Greška je identificirana tijekom rutinske promjene zavoja i pacijentu je rečeno da će morati amputirati i drugu nogu. Bolnica je tada priopćila da se incident dogodio kao "rezultat niza nesretnih okolnosti", prenosi BBC.

Imaš pravo, ostvari ga Kako do naknade za pomoć u kući i njegu: Država daje 420 ili 600 kuna

Slika nije dostupna "Došli smo prekasno..." Kako život može biti dio kvote? Nakon našeg upita HZZO donio novu odluku

Na sudu je kirurginja rekla da je došlo do greške u lancu zapovijedanja u operacijskoj dvorani. Na pitanje zašto je označila desnu nogu, a ne lijevu, odgovorila je: "Jednostavno ne znam". Nakon incidenta otišla je raditi u drugu kliniku.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju