Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi problemi

Meteorolozi upozorili: Australiji nakon razornih požara prijete oluje, klizišta i zagađenje vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vremenska prognoza najavljuje u srijedu oluje u Australiji koje bi trebale donijeti olakšanje u toj požarima poharanoj zemlji, no meteorolozi upozoravaju da obilni pljuskovi nose rizik od klizišta i onečišćenja.

Australija je u proteklom razdoblju bila suočena s dosad najgorom sezonom požara koji su od rujna odnijeli 28 života, uništili više od 2500 kuća i poharali površinu veličine Bugarske.

Pročitajte i ovo Prizor požara U blizini Jakuševca U popodnevnim satima buknuo požar: Zapalio se otpad na livadi Oluja Upozorenje VIDEO Pineapple Express pogodio Kaliforniju: Sve je potopljeno, a najgore tek dolazi: "Ovo bi mogla biti povijesna oluja"

Kiše prognozirane za srijedu trebale bi pomoći i u lokalizaciji stotinjak požara koji su još aktivni u Novom Južnom Walesu i državi Victoriji, a dio njih mogao bi biti ugašen, prognoziraju meteorolozi upozoravajući također da vremenske promjene donose nove opasnosti.

"Obilne kiše i grmljavinske oluje donose potencijalnu opasnost od poplava na opožarenim područjima Novog Južnog Walesa i Victorije koja su ranjiva zbog klizišta i srušenih stabala", izjavila je meteorologinja Sarah Scully.

Vlasti su također izrazile zabrinutost da bi snažne kiše nakon požara mogle uzrokovati onečišćenje vode.

Glavni grad države Victorije Melbourne danima je obavijen gustim i toksičnim dimom od požara, zbog čega je zatvorena pista u zračnoj luci, a početak kvalifikacijskih mečeva za teniski turnir Australian Open odgođen je drugi dan zaredom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene