Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučajno ili namjerno?

Skandal u Australiji: TV kuća političarki povećala grudi i otkrila trbuh pa za sve okrivila - računalni program

X/Georgie Purcell
Georgie Purcell Foto: x/Georgie Purcell
Georgie Purcell najmlađa je žena u australskom parlamentu i često je upozoravala na seksualizaciju s kojom se suočavaju žene u australskoj politici. Sada je, navodno slučajno, TV kuća objavila njezinu montiranu fotografiju na kojoj su joj povećali grudi i otkrili dio trbuha.

Australski informativni kanal 9 News našao se na meti kritika nakon što objavio fotošopiranu fotografiju zastupnice Georgie Purcell na kojoj su joj povećali grudi i otkrili dio trbuha.

Zastupnica je objavila originalne i izmijenjene fotografije na društvenim mrežama.

"Primijetite povećane grudi i odjeću koja više otkriva. Ne mogu zamisliti da se ovo dogodi muškom zastupniku", komentirala je Purcell.

Pročitajte i ovo Turisti u Galeria dell'Accademia Burna reakcija "Jednom kada grad postane prostitutka, teško će ponovo postati djevica": Ravnateljica muzeja razbjesnila javnost, a imala je dobru namjeru

TV kuća se ispričala i dodala da je za to kriva "automatizacija pomoću Photoshopa".

Georgie Purcell najmlađa je žena u australskom parlamentu i često je upozoravala na "konstantnu seksualizaciju i objektivizaciju" s kojom se suočavaju žene u australskoj politici.

Govoreći za BBC, zastupnica je kazala kako je bilo neugodno vidjeti svoje tijelo izmijenjeno na TV-u iz vlastita doma.

Pročitajte i ovo Chinook helikopteri Rusija zaostaje Amerika nikad nije prodala više oružja: Među najvećim kupcima i jedna balkanska država

Drugi političari i članovi javnosti također su bili ogorčeni.

"To nije način da se predstavlja bilo koja žena, a kamoli žena koja ima položaj u javnoj službi", komentirala je premijerka savezne države Victorije Jancinta Allan, koja je i sama prošle godine bila prikazana gola u novinskoj karikaturi.

"Kao što je uobičajena praksa, slika je promijenjena u veličini kako bi odgovarala našim specifikacijama. Tijekom tog procesa, automatizacija koju je napravio Photoshop stvorila je sliku koja nije bila u skladu s originalom", rekao je šef 9 News Melbournea Hugh Nailon u izjavi u utorak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi rezultati Objavljena svjetska ljestvica korupcije, provjerite gdje se nalazi Hrvatska

Međutim, glasnogovornik Adobea, tvrtke koja stoji iza Photoshopa,  rekao je: "Svaka promjena ove slike zahtijevala bi ljudsku intervenciju i odobrenje".

Iako je prihvatila ispriku TV kuće, Purcell je rekla da je skeptična prema njihovu objašnjenju. Također, zastupnica je dugo bila meta seksističkog zlostavljanja nakon što je ranije govorila o tome da je radila kao striptizeta kako bi se uzdržavala tijekom studija prava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene