Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pijani se iživljavali na kujici

Trudnica i njezin dečko u Rusiji osuđeni zbog ubojstva psa: Željela je pojesti meso za liječenje tuberkuloze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kujica Bella, iako pas lutalica, bila je miljenica stanovnika ruskog Ekaterinburga sve dok ju tinejdžeri nisu pronašli u lokvi krvi u podrumu prazne zgrade.

Unatoč naporima veterinara da ju spasi, kujica je sljedeći dan uginula. Stanovnici su se obavezali pronaći ljude koji su je mučili i ubili.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici

Policija Ekaterinburga priopćila je da su pronađeni 32-godišnjak i njegova trudna 30-godišnja djevojka. Oni su pijani namamili kujicu u praznu zgradu, tamo je vezali, a onda ju je muškarac ubo nožem više puta. Ostavili su je da ugine.

Oboje su priznali krivnju za zlostavljanje životinje, no nisu mogli objasniti motiv tog zločina. Dok je žena mrmljala kako je željela "pojesti pseće meso za liječenje tuberkuloze", muškarac je kazao da je imao "poriv da nekog ubije".

Vještačenje veterinara potvrdilo je da su oboje zlostavljanjem životinji izazvali "ekstremnu patnju". Sud je muškarca osudio na tri i pol godine zatvora. Žena je osuđena na jednogodišnji rad za opće dobro na slobodi, piše RT.

Priča je izazvala ogorčenje na društvenim mrežama gdje je veliki broj korisnika mišljenja da je njihova kazna preblaga. Iako se većina složila da su psi lutalice problem u Rusiji, smatraju da ubijanje nije rješenje tog problema.

Rusija je prošle godine uvela novi zakon kojim se zabranjuje zlostavljanje životinja, uključujući i trovanje i ubijanje pasa i mačaka lutalica. Zakon obavezuje vlasnike pasa i mačaka da se brinu o svojim kućnim ljubimcima, a njime je zabranjeno držanje divljih životinja u stanovima i kućama.

Aktualno Nova afera ministrice Žalac: "Polako, polako, ima tko brine o svemu" +0 Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, i Sabina Tandara Knezović (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Nova afera ministrice Žalac: "Polako, polako, ima tko brine o svemu" 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene