Pas, ilustracija (Foto:Pixsell,Davor Javorović)
Pas, ilustracija (Foto:Pixsell,Davor Javorović) Foto: Pixsell,Davor Javorovi?

Kujica Bella, iako pas lutalica, bila je miljenica stanovnika ruskog Ekaterinburga sve dok ju tinejdžeri nisu pronašli u lokvi krvi u podrumu prazne zgrade.


Unatoč naporima veterinara da ju spasi, kujica je sljedeći dan uginula. Stanovnici su se obavezali pronaći ljude koji su je mučili i ubili.

Vezani članci Theodore McCarick - 4 Vatikan konačno objavio izvješće o zloglasnom američkom kardinalu, razriješenom zbog zlostavljanja djece i odraslih Nasilje nad ženom, ilustracija Nasilnik tukao suprugu, vrijeđao ju i prijetio joj ubojstvom pred djecom: Sudac istrage odbio odrediti mu istražni zatvor

Policija Ekaterinburga priopćila je da su pronađeni 32-godišnjak i njegova trudna 30-godišnja djevojka. Oni su pijani namamili kujicu u praznu zgradu, tamo je vezali, a onda ju je muškarac ubo nožem više puta. Ostavili su je da ugine.

Oboje su priznali krivnju za zlostavljanje životinje, no nisu mogli objasniti motiv tog zločina. Dok je žena mrmljala kako je željela "pojesti pseće meso za liječenje tuberkuloze", muškarac je kazao da je imao "poriv da nekog ubije".

Vještačenje veterinara potvrdilo je da su oboje zlostavljanjem životinji izazvali "ekstremnu patnju". Sud je muškarca osudio na tri i pol godine zatvora. Žena je osuđena na jednogodišnji rad za opće dobro na slobodi, piše RT.

Priča je izazvala ogorčenje na društvenim mrežama gdje je veliki broj korisnika mišljenja da je njihova kazna preblaga. Iako se većina složila da su psi lutalice problem u Rusiji, smatraju da ubijanje nije rješenje tog problema.

Rusija je prošle godine uvela novi zakon kojim se zabranjuje zlostavljanje životinja, uključujući i trovanje i ubijanje pasa i mačaka lutalica. Zakon obavezuje vlasnike pasa i mačaka da se brinu o svojim kućnim ljubimcima, a njime je zabranjeno držanje divljih životinja u stanovima i kućama.

Nova afera ministrice Žalac: "Polako, polako, ima tko brine o svemu"