Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušali prikriti zločin

Trojica bosanskih Srba optužena za ubojstvo ratnih zarobljenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu za ratne zločine protiv bivšeg pripadnika vojske bosanskih Srba Slavka Stričevića kojega se izravno tereti za ubojstvo tri osobe bošnjačke nacionalnosti, izjavio je u srijedu županijski tužitelj Jasmin Mesić.

Stričević, koji je u svibnju uhićen u Derventi u pritvoru je u Bihaću, a tereti se da je s još dvije osobe u lipnju 1992. godine ubio trojicu ratnih zarobljenika.

Zajedno s Obradom Ožegovićem i Milutinom Babićem, također pripadnicima vojske bosanskih Srba, Stričević je sudjelovao u zarobljavanju i zlostavljanju Mustafe Cikote, Emsuda Smajlovića i Satka Burnića iz Sanskog Mosta koji su bili pripadnici tadašnje Teritorijalne obrane BiH.

Pročitajte i ovo Ilustracija Početkom rata Optuženi da su na Baniji ubijali civile među kojima i maloljetnike: Sad se optužnica za jedan od najtežih zločina - raspala Spomenik Osmica u VItezu Podignuta optužnica Vrijeđao ubijenu hrvatsku djecu u središnjoj Bosni: Kazao da su škutorske nacionalnosti

>> Osimnjičenom za ratni zločin u Gruborima ukinut pritvor

Njih su nakon zarobljavanja Stričević, Babić i Ožegović odveli u Bosanski Petrovac i ondje ih ubili po kratkom postupku. Ubojice su potom u pokušaju prikrivanja tragova zločina tijela trojice zarobljenika bacili u prirodnu jamu odakle su ekshumirana nakon rata. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene