Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za tamošnje Hrvate

Tri hrvatske stranke iz BiH podržavaju Milanovićev stav: "Molim vas, nemojte i vi odustati od nas"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri hrvatske stranke iz BiH podržale su u ponedjeljak zauzimanje predsjednika Zorana Milanovića za tamošnje Hrvate, uključujući ideju da se blokira ulazak Finske i Švedske u NATO ako se ne izmjeni izborni zakon u BiH.

Predsjednik Zoran Milanović je ranije u ponedjeljak zatražio od predstavnika bosanskohercegovačkih Hrvata da se jasno izjasne slažu li se s njegovom politikom kako bi je mogao nastaviti provoditi.

"Podržavam politiku predsjednika Milanovića i pozivam institucije Republike Hrvatske da pomognu u rješenju hrvatskog pitanja u BiH i da poduzmu sve potrebne korake, koliko god oni teški bili”, rekao je predsjednik HDZ-a 1990. Ilija Cvitanović za portal Bild.ba.

Dodao je da je za Hrvate u BiH ovo "povijesni trenutak" koji se mora iskoristiti.

Čelnik HSS-a BiH Mario Karamatić je na Facebooku napisao kako Hrvati vide "smisla, interesa koristi" u tome što Milanović radi te ga je pozvao da nastavi. "Predsjedniče, molim vas nemojte i vi odustati od nas kao što su svi drugi odustali iz ovih ili onih razloga", napisao je Karamatić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović PORUKA IZ SLAVONSKOG BRODA Milanović: ''Erdogan isto radi za Putina kao ja; Jandroković će Plenkoviću zabiti vile u leđa prvom prilikom''

Predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž rekao je kako je "Zoran Milanović više u posljednjih 15 dana uradio za internacionalizaciju hrvatskog pitanja u BiH nego HDZ u posljednjih 20 godina".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna neslužbena potvrda Ipak ništa od nove runde pregovora o izbornom zakonu BiH? Komšić likuje: "Što je babi milo..."

Milanović danima uporno ponavlja da bi Hrvatska trebala blokirati Finsku i Švedsku ako se ne izmijeni izborni zakon u BiH kako bi se spriječilo da brojniji Bošnjaci preglasaju Hrvate na izborima u listopadu.

No, hrvatski premijer i čelnik HDZ-a Andrej Plenković optužuje ga da je takvom retorikom naštetio pokušajima da se postigne dogovor o izbornoj reformi.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene