Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok ne prolazi

Tragedija u Alpama: 'Ludilo jednog čovjeka proganjat će nas još generacijama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ludilo jedne osobe proganjat će Alpe još generacijama', rekao je gradonačelnik malog francuskog mjesta Prads-Haute-Bleon, Bernard Bartolini.

Gradonačelnik Bernard Bartolini rekao je za NBC news kako su svi stanovnici tog malog francuskog mjesta još uvijek u šoku i osjećaju se kao da ih je 'munja pogodila' kada se prisjete tragedije leta  4U9525 i činjenice da je kopilot Andreas Lubitz namjerno srušio Airbus A320 u kojem je uz njega bilo 149 putnika i članova posade.

Pročitajte i ovo Mjesto pronalaska skijaša na planini Tete Blanche - 4 Tragičan kraj potrage Dramatični posljednji trenuci stradalih skijaša: Lopaticama pokušali iskopati špilju kako bi se sakrili Slika nije dostupna Ne žele riskirati pogrešku Identifikacija bi mogla potrajati mjesecima: 'Ovisno o pronađenim dijelovima tijela'

'Svi se osjećaju kao da se tragedija dogodila jednom od članova njihove obitelji. Svi su zapanjeni ludošću jedne osobe, koja dokazuje kako čovjekova ludost zaista nema granice', rekao je Bartolini.

Lubitz bio na psihoterapiji zbog sklonosti samoubojstvu

Gradonačelnik i još nekoliko njegovih kolega iz okolnih mjesta susreli su se s članovima obitelji žrtava koji su došli u Alpe kako bi odali počast svojim najmilijima. 'Neki su zaista bijesni na kopilota, ali ljutnja nije primarna emocija koju osjećaju. Oni su jednostavno u dubokoj boli', objasnio je Bartolini, dodavši kako je tragedija, koja je nezabilježena u povijesti tog područja, prestrašila svo stanovništvo. 

'Još će se generacije nakon nas suočavati s posljedicama ovog događaja. Povijest će nas proganjati', kaže gradonačelnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene