Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dugo vremena'

Lubitz bio na psihoterapiji zbog sklonosti samoubojstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na spihoterapiji je bio prije nego što je dobio pilotsku dozvolu.

Andreas Lubitz, kopilot zrakoplova Germanwingsa za koji istražitelji kažu da ga je srušio u francuskim Alpama, bio je na psihoterapiji zbog sklonosti samoubojstvu prije nego što je dobio pilotsku dozvolu, priopćio je u ponedjeljak ured tužitelja iz Duesseldorfa.

Pročitajte i ovo Zrakoplovu Boeing otpao poklopac motora Novi kvar Boeinga Drama u zraku: Avionu otpao poklopac motora za vrijeme leta - "Hvala za infarkt!" Slika nije dostupna Društveni mediji Svjetski mediji: Ovo je kopilot koji je namjerno srušio zrakoplov Germanwingsa

'Kopilot je prije nekoliko godina dugo vremena bio na psihoterapiji, a zabilježena je njegova sklonost samoubojstvu', kaže se u priopćenju.

No, također se navodi da 'u posljednje vrijeme nije bilo znakova fizičke bolesti'.

Lubitzov slučaj otvorio je novu raspravu - Biste li se vozili u avionu bez pilota?

'Nedavno je nekoliko puta posjetio psihijatra i neurologa koji su mu prepisali bolovanje, ali bez pokazatelja suicidalnih misli ili agresije prema drugima', stoji u priopćenju.

Tužitelji ističu da i nakon uvida u Lubitzove zdravstvene kartone ne mogu nagađati o njegovim mogućim motivima za ručno mijenjanje putanje leta i odbijanje da odgovori na pilotove pozive da ga pusti u kokpit. Navode da ništa u Lubitzovim osobnim, poslovnim ili obiteljskim prilikama ne ukazuje na mogući motiv. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene