Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća tijekom treninga

VIDEO Sudarili se vojni avioni u zraku: Jedan pilot poginuo, drugi čudesno preživio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom vojne obuke u Kolumbiji došlo je do tragične nesreće. Dva su se zrakoplova sudarila prilikom izvođenja manevarskog leta u formaciji. Jedan od pilota je poginuo, dok je drugi uspio prinudno sletjeti.

Kolumbijske zračne snage potvrdile su smrt potpukovnika Maria Andrésa Espinosa Gonzáleza u nesreći dvaju zrakoplova Embraer T 27 Tucano, koji su se sudarili u letu dok su izvodili manevre za obuku, u pripremi za nadolazeću vojnu manifestaciju.

Zrakoplovima su se tijekom okreta dodirnula krila, što je na jednom od njih izazvalo požar te se on ubrzo srušio na zemlju. Drugi zrakoplov uspio se stabilizirati i prinudno je sletio, a pilot je hitno prevezen u bolnicu, navode Zračne snage. 

Nesreća se dogodila u mjestu Apiay u središnjem dijelu zemlje pred građanima koji su došli gledati manifestaciju, a snimka tragične nesreće podijeljena je i na društvenim mrežama.

 

 

Pročitajte i ovo HGSS Filmska priča "Legli smo da umremo": Brodolomci s Paga preživjeli pijući svoj urin iz školjki

Istraga tog nesretnog događaja je u tijeku. Nisu navedeni drugi detalji o žrtvama, kao ni identitet drugog pilota, koji je bio zapovjednik. FAC je također objavio da je tim istražitelja otputovao na mjesto nesreće kako bi prikupio više detalja o tome što je moglo uzrokovati sudar zrakoplova.

"Na mjesto događaja upućena je istražna komisija koja će obaviti očevid i utvrditi uzroke nesreće", pojašnjavaju iz FAC-a. Zrakoplovstvo je izrazilo sućut Gonzálezovoj obitelji.

Pročitajte i ovo Vjenčanje gradonačelnika i krokodila - 4 Stoljetna tradicija FOTO/VIDEO Gradonačelnik se vjenčao s krokodilom: "Volimo se. To je ono što je važno. Ne možete imati brak bez ljubavi"

Smrtonosni incident dogodio se samo dan nakon što je FAC najavio da će se zrakoplovi Tucano vratiti na ovogodišnji Aeronautički sajam u Rionegru u Antioquiji kako bi izveli akrobatske predstave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene