Petnaest osoba poginulo je u odronima tla u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sečuan, dok se više od 120 osoba zasad smatra nestalima, objavili su kineski državni mediji.


U subotu rano ujutro po lokalnom vremenu u selu Xinmo u okrugu Maoxian došlo je do odrona zemlje i stijenja s obližnje planine, prilikom čega je zatrpano i uništeno oko 40 domova.

Vezani članci Mjesto napada u Kini, ilustracija Najmanje petero ubijenih i 15 ranjenih u napadu nožem: Napadač uhićen na mjestu događaja Kina mijenja natelitetnu politiku Revolucionarna odluka u Kini koja bi trebala pomoći natalitetu, mijenja se populacijska politika

Urušavanje dijela planine posljedica je obilnih kišnih padalina proteklih dana, a spasilačke službe intenzivno tragaju za preživjelima.

Kineski predsjednik Xi Jinping je poručio spasiocima da 'ne štede napore'.

Bračni par s djetetom je spašen i prevezen u bolnicu nakon što su ekipe radnika i spasioca pomoću užadi uspjele pomaknuti veliko stijenje, izvijestila je agencija AFP pozivajući se na lokalne vlasti.

Odroni zemlje su stalna opasnost u planinskim područjima Kine, osobito uslijed dugotrajnih i obilnih padalina, piše BBC. (HINA)