Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko nevrijeme u Americi

Tornada poharala Kanzas: Vjetar čupao drveće, rušio kuće i dalekovode, otkazani svi letovi

Tornada haraju Amerikom (Foto: Getty)
Tornada haraju Amerikom (Foto: Getty) Getty
Aktualno Galerija +0 Tornada haraju Amerikom (Foto: Getty) Galerija 1/1 >>
Čak 20-ak tornada, uključujući i jedan veliki praćen olujnom kišom nedaleko od Kansas Cityja, poharalo je u utorak navečer američku saveznu državu Kanzas, ostavljajući iza sebe oštećene kuće, iščupano drveće i prekinute dalekovode, priopćio je Državni hidrometeorološki zavod (NWS).

Još se ne zna točan opseg štete, ali za sada nema informacija o smrtnim slučajevima ili ozlijeđenima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crna brojka narasla Broj poginulih u tornadima u Oklahomi i Missouriju popeo se na 12 Slika nije dostupna Među stradalima i djeca Više tornada prohujalo SAD-om, najmanje 5 poginulih

Međunarodna zračna luka Kansas Cityja na Twitteru je objavila da su se putnici za vrijeme prolaska tornada sklonili u tunelima garaže. Letovi su obustavljeni, a ekipe radnika čiste piste.

Dva sata kasnije priopćeno je da je zračna luka i dalje zatvorena, a svi letovi odgođeni do daljnjeg zbog granja i dijelova koje je tornado donio sa svih strana. Radnici rade na raščišćavanju.

Najnoviji val tornada pogodio je Sjedinjene Države nakon što je dan ranije pogođen zapadni dio savezne države Ohio, pri čemu je jedna osoba poginula, a najmanje 35 ih je ozlijeđeno.

U mjestu Celina stotinjak kilometara sjeverno od Daytona poginuo je 81-godišnji muškarac nakon što je tornado zabio automobil u njegovu kuću, rekao je gradonačelnik Jeffrey Hazel na konferenciji za novinare.

U posljednja dva tjedna američki Srednji zapad poharalo je više od 300 tornada, uslijed netipičnog vala ekstremnih vremenskih prilika. (Hina, M.V.)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene